Stordalens äktenskapsförord: Så mycket får Gunhild

Petter och Gunhild Stordalen går skilda vägar efter 14 år tillsammans. Nu avslöjas makarnas äktenskapsförord där det framkommer hur mycket pengar Gunhild får vid en skilsmässa.

Kärlekssagan mellan norska hotellmagnaten Petter Stordalen, 56, och Gunhild Stordalen, 40, är över. Efter 14 år tillsammans och nio år som gifta avslöjade paret under söndagen att de går skilda vägar.

”Det känns konstigt att skicka ut information om något så privat, men för att undvika rykten och spekulation väljer vi att vara öppna om att vi flyttar från varandra i mitten av november”, skriver Petter och Gunhild i ett gemensamt uttalande som först publicerades i norska tidningen VG.

De skriver vidare att de framåt kommer fortsätta att vara ”bästa vänner och varandras stöttepelare”, men att de kommer att göra det ifrån varandra.

Därför separerar Petter och Gunhild Stordalen

”Vi har haft 14 fantastiska år tillsammans. Vi har stått sida vid sida i extrema upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för, var för sig”.

Petter och Gunhild gifte sig under spektakulära förhållanden i Marocko 2010. Bröllopet ska ha kostat miljonbelopp och alla gäster flögs till Marocko.

Petter och Gunhild Stordalen

Efter 14 år som par går Petter och Gunhild Stordalen skilda vägar.

Gunhild har tidigare berättat att hon inte ville ha några diamanter eller smycken i morgongåva av maken, istället fick hon EAT Foundation och har i många intervjuer deklarerat att hon inte är fullt bekväm med pengarna som finns runt dem.

– Mitt liv är Petters, han har varit fantastiskt stöttande i allt. Nu har vi alla de här pengarna och jag känner att vi har ett enormt ansvar för hur vi lever, har hon berättar för Dagens Industri.

Stordalens äktenskapsförord – så stor förmögenhet har de

Norska TV2 granskade makarna Stordalens förmögenhet och inkomst 2017, och skillnaden var då markant. Petter noterade en förmögenhet på 758 miljoner norska kronor, medan Gunhild redovisade 28 019 norska kronor i förmögenhet.

Enligt uppgifter går inte Gunhild tomhänt vid en skilsmässa. Tidningen VG rapporterade redan vid 2010 att Stordalen ska ha ingått i en så kallad ”Lex ektepakt”, ett slags äktenskapsförord, när de gifte sig. En klausul är att Gunhild får ett belopp i storleksordningen 100 miljoner norska kronor vid en skilsmässa, oavsett vem som tar initiativet till separationen.

Petter Stordalen medverkade i SVT:s Skavlan under fredagen. Och trots att det då var två dagar kvar till att de skulle offentliggöra separationen hintade han då om att relationen inte var på topp.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Maja Suslin/TT

Senaste nytt