Storbråket i "Ung & bortskämd" – Tim bryter ihop

Storbråket i "Ung & bortskämd" – Tim bryter ihop

I kvällens avsnitt bestämmer sig Tim för att konfrontera de andra i huset. Istället blir han själv ställd mot väggen och anklagas för att ljuga om allt.

Det är näst sista veckan i Ung och Bortskämd och finalen närmar sig med stormsteg. Finalnerver har blandat sig med irritation i gruppen och bland deltagarna. Under middagen upplever Tim Alejandro Persson, 21, att någonting inte står rätt till i gruppen.

– De sa typ inte ens ett ord till mig under middagen, ok jag har backat lite nu senaste dagarna men det är bara för att jag tar sats så de kan ju sitta där hemma och kolla på mig medan jag står i finalen, säger Tim i kvällens program.

Stämningen i huset är inte på topp, något Tim känner av i kvällens program.

Sedan bestämmer han sig för att ta tjuren i hornen och går in i allrummet där alla sitter samlade. Planen är att prata enskilt med Jossan och fråga vad den dåliga stämminen beror på. Istället händer något oväntat. Rebecka Högstedt, 20, tar ton:

– Inget vet vad som är sant med dig, det känns som att du ljuger hela tiden, säger Rebecka som menar att hela gruppen noterat att Tim redan från början haft svårt att hålla sig till sanningen.

Reaktionen från Tim blir att slå tillbaka då han anser att kritiken saknar grund.

– Förlåt men vem fan är ni? Ni har ingen aning om va jag har gått igenom.

Årets deltagare i Ung ovh Bortskämd.

Men det är fler bland deltagarna som synat hans lögner.

– Han har ljugit om vem han är helt och hållet att han har fått LV-väska för över fyrtio tusen. Även att hans pojkvän en dag kom till honom på alla hjärtans dag och drog ut en röd matta genom hela skolkorridoren och gav honom  blommor och åkte på restaurang och det var inte heller sant, säger Josefine Larsson, 19.

LÄS OCKSÅ: TV3 mörkar gruppsexet i Ung och bortskämd: ”Det var orgier”

Att förklara sig inför de anda var ingen idé. Tims ursäkter togs inte emot.

– Jag ber om ursäkt på riktigt, jag har gjort fel, jag är människa och jag sitter inte här och tar den här diskussionen för at jag inte bryr mig, tvärtom – jag älskar er alla i det här huset.

Att förklara sina lögner var ingen idé för Tim.

Då bryter helvetet lös. Rykten om att Tim sagt att han inte vill umgås med någon av de andra deltagarna efter programmet har skapat en klyfta. Flera av dem känner sig svikna och sårade. Smålögnerna har gjort att Rebecka har svårt att tro på allt vad Tim säger nuförtiden, något som får Tim att lämna rummet i tårar. Fem minuter senare återvänder han för att förklara sig. Han lägger sig platt och erkänner sina lögner:

– Det jag gör just nu är typ det modigaste jag gjort i hela mitt liv.

Men han pratar för döva öron.

– Skippa talet! utbrister en argsint Rebecka.

LÄS OCKSÅ: Pappans ilska efter ”Ung och bortskämd”-Ericas shopping

Mothugget går rakt in i hjärtat på Tim som redan ligger på botten.

– Vet ni vad jag ska göra er en tjänst, jag åker hem ikväll, säger Tim innan han stormar ut ur rummet för att packa ihop sina tillhörigheter efter 8 veckor i kollektivet.

Och så blir det. Trots att de alla skils som vänner väjer Tim att lämna programmet och återvända hem till sin familj i Huddinge.

– Upplevelsen har varit mitt livs största break through. Jag har har lärt mig den största läxan någonsin, säger Tim gråtande.

Tiden i huset bövel en lärorik läxa för Tim.

Men det finns ytterligare en sak Tim kommer att ta med sig i bagaget hem.

– Det jag har lärt mig här är att det är fett svårt att flytta hemifrån.

”Ung och bortskämd” sänds på TV3 klockan 21.00 på tisdagar.

LÄS OCKSÅ: William, 21, fick två BMW av sin mamma – för 1,2 miljoner

Foto: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN