Stoppades i TV4 – Tobias Karlssons vändning om Let's dance

Stoppades i TV4 – Tobias Karlssons nya ord om Let's dance

I år ser vi det första samkönade paret dansa i Let's dance. Tobias Karlsson har länge kämpat för att få dansa med en kille, men det blir inte han som får äran att göra det i år.
Nu berättar han mer om sin syn på TV4:s beslut.

Den 20:de mars är Let’s dance tillbaka i rutan igen! Förra veckan avslöjade TV4 äntligen vilka vi kommer att få se tävla i programmet, och första gången någonsin kommer vi att få se det första samkönade dansparet i Let’s dance historia.

Alcazar-stjärnan Andreas Lundstedt kommer att dansa och tävla tillsammans med proffsdansaren Tobias Bader, som vi sett i programmet många gånger förut.

Någon som länge kämpat för att det ska vara med ett samkönat par i Let’s dance är proffsdansaren Tobias Karlsson, som tävlat i programmet hela 15 säsonger. Nu när det väl hänt är han besviken över att inte få vara den som dansar ihop med Andreas Lundstedt.

– Jag hade hoppats på det. Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, säger Tobias Karlsson till Aftonbladet.

Medverkar inte i årets Let’s dance

Tobias Karlsson, som i våras landade på en andra plats tillsammans med Magdalena Forsberg, kommer inte att delta alls i årets säsong. För Aftonbladet förklarade han att han helt enkelt inte ville dansa med en kvinna i år.

Efter kritiken berättar han nu mer om sin syn på årets Let’s dance.

”Angående Lets Dance: Hur besviken än jag må vara över att inte få dansa i årets upplaga, så är det inget att göra åt. Andreas och Tobias är två fantastiska vänner som kommer att göra detta på allra bästa sätt”, skriver Tobias Karlsson i ett inlägg på Instagram.

Han fortsätter:

Det som händer i Let’s dance i år är så stort, att två av samma kön dansar med varandra. Detta betyder förhoppningvis att några pojkar och flickor ute i vårt avlånga land kan sitta framför tv apparaterna och känna sig lite mindre annorlunda och känna mer hopp för framtiden.

Så stötta Andreas Lundstedt och Tobias Bader i år och se till att vi tar ett (dans)steg i rätt riktning. Stort lycka till”, avslutar han.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Senaste nytt