LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Stjärnorna som blev folkliga senare i livet – så såg de ut som unga

02 nov, 2023 
Stjärnorna som blev folkliga senare i livet – så såg de ut som unga.
I dag är de några utav våra mest omtyckta profiler och kända för hela svenska folket.
Men som unga var de nästan helt okända för den breda massan.
Här är sju älskade kändisar som blev folkliga senare i livet och så här såg de ut som unga.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marianne Mörck

Marianna Mörck.

Sedan 70-talet har Marianna Mörck, 74, varit aktiv som skådespelare och har bland annat gjort flera roller på olika teatrar i Skåne. Men det är först de senare åren som hon blivit riktigt folkkär hos svenskarna med sina roller i Bonusfamiljen, julkalendern, Wallander och inte minst som Sommarskuggan.

Leif ”Loket” Olsson

Leif ”Loket” Olsson.

Leif Olsson, 81, ledde programmet Bingolotto under 90-talet och blev ”Loket” med hela svenska folket när han var i 50-årsåldern. Men innan dess var han engagerad i en hel del sport och var både sportreporter och handbollsdomare. På den tiden hade ingen kunnat ana vilken folkkär profil han skulle bli.

Annons

Irma Lehtosalo

Irma Lehtosalo.

Det är inte många som har fått ett så enormt genomslag i svensk tv de senaste åren som Irma Lehtosalo, 67. Hon är mamma till artisten och programledaren Marko ”Markoolio” Lehtosalo och med deras gemensamma tv-serie Marko och Irma i TV4 blev hon genast ett välkänt och omtyckt ansikte. Programmet har också prisats på Kristallengalan.

Leif GW Persson

Leif GW Persson.

Kriminologen och professorn Leif GW Persson har varit aktiv i svensk media ända sedan 70-talet. Men han blev riktigt folkkär först på 2000-talet genom de hyllade programmen Efterlyst och Veckans brott.

Annons

Rolf Lassgård

Rolf Lassgård.

68-åriga Rolf Lassgård har gjort otaliga roller i olika filmer och i tv sedan 90-talet och är en utav Sveriges mest älskade skådespelare. Men innan han fick sitt stora genomslag var han aktiv på teatern i Gävle, en stad han bodde i under flera år.

Mia Parnevik

Mia Parnevik.

Som ung syntes Mia Parnevik, 55, då och då i tidningarna i egenskap av att vara golfproffset Jesper Parneviks fru. Men när realityserien Parneviks började sändas 2015 på TV3 fick hela svenska folket upp ögonen för den härliga tv-profilen och det var först då som hon blev riktigt folkkär.

Annons

Agnes Wold

Agnes Wold.

Läkaren och professorn Agnes Wold, 68, har blivit ett känt ansikte för svenska folket. Hon delar med sig av tips och råd i tv och tidningar och pratar ofta om vanliga hälsomyter. När covid-19 lamslog världen var det många som sökte sig till henne då hon är professor i klinisk bakteriologi. Så här såg 68-åringen ut under 90-talet när många svenskar fortfarande inte visste vem hon var.

FOTO: TT

Annons