Kändiskocken svårt sjuk – tappat synen och amputerat benet: ”Har ätit för mycket av det goda”
Nu har han förlorat både synen och ena benet.
Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!
Att vara en stjärnkock kräver sin koll på smak, och kanske en och annan godbit genom åren för att veta vad som dansar loss hos smaklökarna hos matfantaster.
Stjärnkocken Paul Cunningham,56, är en som lyckats få folk att jubla över hans mat och speciellt en hamburgare har satt honom på kartan i grannlandet Danmark.
Han blev nämligen vida känd som den första Michelinkocken som skapade sin version av en McDonald's-burgare. Burgaren med bearnaise blev en stor succé i Danmark.
Men främst har Cunningham varit köksmästare på flera prestigefyllda restauranger, bland annat The Paul på Tivoli, Søllerød Kro och Henne Kirkeby Kro.
Men framgångarna har kostat kockens hälsa, eller snarare det han blivit framgångsrik på.
Ätit bort synen – och skaffat en ny njure
Stjärnkocken tycks inte bara gilla och vara skicklig på att laga mat, utan även äta den. Lite för mycket.
– Jag tog aldrig hand om mig själv. Mitt jobb var stressigt och mitt blodtryck var skyhögt. Jag har ätit för mycket av det goda och inte tränat, säger han till danska Ekstra bladet
Hans stressiga livsstil och hälsa har nu lett till att han både förlorat synen på höger öga och mist ena benet. Dessutom har han behövt skaffa en ny njure.
Det var i mars i år som han var tvungen att amputera ett av benen efter att en glasskärva i foten orsakat en infektion som spred sig till fotleden. En möjlig följd av att han även är diabetiker som har ökad risk för infektioner.
Efter amputationen har Cunningham lagt kockhatten på hyllan och försöker leva ett lugnare liv. Han målar nu och hoppas kunna försörja sig på sin konst.