LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Stjärnadvokatens hyllning: Zara Larsson är en förebild

25 jan, 2017 
AvLotta Gray
Zara Larsson hyllas av känd advokat: "Hon är en utmärk förebild för både män och kvinnor, pojkar och flickor."
Annons

Sveriges kändaste brottsmålsadvokat, Elisabeth Massi Fritz, 49,  har specialiserat sig på att företräda brottsoffer. Extra starkt brinner hon för utsatta kvinnor och hedershotade flickor och på hennes byrå är det 13 kvinnor anställda som pratar flera olika språk flytande.

Elisabeth Massi Fritz Fadimegalan på Berns, Stockholm 2017-01-22 © Karin Törnblom / IBL
Elisabeth Massi Fritz advokat specialiserad på hedersvåld, och våld mot kvinnor, hyllar Zara Larsson.

När Hänt träffar henne på Fadimegalan och frågar vad hon tycker om sångerskan Zara Larsson, 19, frispråkighet och feminiska ådra hyllar advokaten henne till skyarna.

– Zara Larsson är en utmärk förebild för både män och kvinnor, pojkar och flickor, för rätten över att bestämma över sina egna kroppar. Jag tycker hon är jättebra, att det hon gör är bra. Många lyssnar till henne och hon är viktig. Överhuvudtaget behöver vi strängare straff, en straffskala på 18 år för grova gruppvåldtäkter, speciellt där barn är inblandade, fortsätter hon.

Zara Larsson är inte buskablyg
Zara Larsson är inte buskablyg

Zara har deklarerat för Hänt, senast på ELLE-galan för några veckor sedan att hon minsann tänker vara “hoe under 2017” och är känd för att vägra inrätta sig i det patriarkala systemet. Elisabeth har även designat armbandet “Sluta tafsa” , som ett viktig led i lyfta vikten av att respektera kvinnors kroppar. Drömmen vore väl att Zara får bära smycket i en manifestation för kampen.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons