LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Stina Wolter om tuffa kampen med maken Micke Olsson

18 mar, 2019 
Linnea Lundgren
Tillsammans med Strömstedts: Stina Wolter med maken Micke Olsson
Stina Wollter och maken Micke var tillsammans i 20 år innan de nu äntligen tagit modet till sig och gift sig.
När paret i tittarsuccén Tillsammans med Strömstedts får frågan om varför det dröjde så länge att slå sina säckar samman svarar Stina ärligt.
– Man kan inte gifta sig med någon som man tror att man ska skilja sig ifrån.
Annons
Intervju med Soraya Lavasani om gravidlyckanBrand logo
Intervju med Soraya Lavasani om gravidlyckan

Radioprataren, kroppsaktivisten och konstnären Stina Wollter, 55, blev blixtförälskad då hon för 25 år sedan klev in i en skivaffär och såg den snygge Micke Olsson, som arbetade bakom kassan. Utan att kunna släppa honom ut tankarna återvände hon dag ut och dag in till butiken – trots att hon inte ägde någon skivspelare. Så en dag tog hon mod till sig och ringde till sin älskades arbetsplats.

– Vi hade inte pratat med varandra speciellt mycket alls. Men så ringde hon och sa ‘hej jag heter Stina Wollter och jag är jättekär i dig, berättar Micke för Jenny och Niklas Strömstedt i TV4:s program Tillsammans med Strömstedt.

Och där var det kört. Bara tre månader senare väntade paret vad som skulle komma att bli det första av deras två barn.

Kommunicerade med lappar

Förhållandet har dock inte alltid varit enkelt. Flera gånger har de varit i så djupa svackor att Micke slutit sig helt och Stina har fått kommunicera med honom genom lappar för att få svar på om han fortfarande älskar henne. När Niklas Strömstedt i programmet frågar Micke om varför han blivit tyst istället för att prata om problemen i förhållandet svarar Micke att det beror på rädsla.

Tillsammans med Strömstedts: Stina Wollter med maken Micke Olsson
Stina Wollter och Micke Olsson var ett par i 25 år innan de gifte sig i New York 2018. FOTO: TV4

– Jag visste någonstans att jag gjorde Stina ledsen och då blev jag rädd, när jag gjorde den jag lever med ledsen.

Annons

Men lapparna är inte den djupaste krisen som paret idag lyckat ta sig igenom. Vid ett tillfälle hade Micke bestämt sig för att han ville lämna Stina. Planerna på skilsmässan gick så långt att de berättade för sina barn om separationen.

– Jag hade alltid hotad med att jag skulle gå. Sen när han kom och sa att han ville lämna mig så insåg jag hur tomma de där hoten var, jag gick ju aldrig. Allting rasade men framförallt rasade Micke, berättar Stina Wollter.

Stina Wollter: “Bad honom att bära mig”

De många dalarna är anledningen till att Stina och Micke aldrig har kunnat tänka sig att gifta sig med varandra – fram till nu. Efter flera decennier tillsammans valde de att fly iväg till New York, där Stina skulle ha en utställning, för att till slut säga “ja” till varandra. Men även där höll det på att spricka. Några månader innan resan hade Stina förlorat sin mamma och för att orka med valde hon att lämna över allt ansvar inför resan till Micke.

Annons

– Jag bad honom att bära mig. Men så stod den där väskan med bröllopsklänningen ändå kvar hemma i hallen när vi kom fram. Sen blev en påse med några av mina statyer stulna. Jag är ju projektledaren och när jag inte projektleder så faller allt, berättar Stina när hon ska förklara vad hennes och Mickes bråk egentligen handlar om.

Tillsammans med Strömstedts: Stina Wolter med maken Micke Olsson
2017 var Stina Wollter aktuell som en av deltagarna i TV4:s succéprogram Let’s Dance.

Till slut var det dottern Lisa som förde föräldrarna samman igen och fick bröllopet att bli av. Genom att ta deras händer och läsa det bröllopstal hon tänkt att hålla i kyrkan fick hon sin mamma och pappa att brista ut i tårar.

– Det var vår dotter som vigde oss kan man säga, det var så fint att vi bara började gråta, säger Stina med tårar i ögonen.

Och inte verkar det finnas någon brist på kärlek. Trots att Stina och hennes Micke fått kriga sig igenom många tuffa perioder blir hon fortfarande rörd när hon i Tillsammans med Strömstedt pratar om sina känslor för sin make:

– Vi tittar på varandra och säger ‘du ska se på mig när jag dör’.

FOTO: TV4/TT

Annons