TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Beck-skådisen Stina Rautelin är död – blev 59 år gammal

28 apr, 2023 
Den folkkära skådespelaren Stina Rautelin har gått bort.
Det meddelar Svenska teatern i ett inlägg på Facebook.
Hon blev 59 år gammal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Under press med Let's dance-deltagarnaBrand logo
Under press med Let's dance-deltagarna

Den legendariska och folkkära skådespelerskan Stina Rautelin blev 59 år gammal. I ett inlägg på Facebook hyllas hon nu av Svenska teatern som meddelar hennes bortgång.

”Stina Rautelin har lämnat jordelivet i onsdags. Hon blev 59 år. Många, kära minnen har vi av vännen, kollegan och den mångsidiga skådespelaren. Stina var anställd på Svenska Teatern 1987-1995.”

Hon gjorde stor succé som Svenska Teaterns Pippi Långstrump och utmärkte sig i klassiker som Anna Karenina, Tre Systrar, Faust, Den girige, Den tatuerade rosen, Trettondagsafton, En dåres försvarstal och Swedenhielms. Stina Rautelin hann också spela musikal på teatern. Hon gjorde rollen som Nancy i Oliver!

Stina Rautelin flyttade sedan till Sverige där hon blev rikskänd via bland annat TV-serien Rederiet och Beck-filmerna. Hon gjorde också flera fina roller på Stockholms stadsteater: Körsbärsträdgården, En månad på landet, Erik XIV och Allt eller Inget. Svenska Teaterns kollegor och goda vänner deltar i sorgen och saknaden efter den alltid så glada Stina. Tack för allt!”

Annons

Peter Habers sorg efter andra dödsfallet

På bara några veckors tid är detta det andra dödsfallet som sker bland våra kära Beck-skådisar.

På långfredagen kom nämligen beskedet att Ingvar Hirdwall som spelade "Grannen i Beck" hade gått bort. Då uttalade sig Peter Haber, som spelar polisen Martin Beck, om sorgen.

Nu uttalar han sig även om sorgen efter Stina. Det är i Expressen som han berättar om det tunga beskedet.

– Jag är i chock. Det var en kär och nära kollega. En fantastiskt duktig skådespelerska. Jag tycker det en stor förlust, säger han till Expressen och fortsätter:

– Vi jobbade intensivt tillsammans i de första ”Beck”-filmerna. Hon gick bort allt för tidigt.

FOTO: TT

Annons