Stilrent och minimalistiskt hemma hos Meral Tasbas: "Det ska helst vara hotellkänsla"

Tv-såpan "Baren" gjorde Meral Tasbas känd över en natt. Nu har skandalerna bytts ut mot en sofistikerad och privat sfär.

När Meral Tasbas, 37, slog igenom i dokusåpan “Baren” som 20-åring gjorde hon det med dunder och brak. Hon blev känd som den gapiga göteborgskan från den omdebatterade förorten Biskopsgården. Beväpnad med åsikter av en kaliber Sverige aldrig tidigare skådat blev hon tv-programmets signum.

HEMMA HOS MERAL TILL HÄNT I VECKA

Var sak har sin plats i den prydliga bostaden.

Meral deltog i samtliga originalversioner av “Baren”. Bortsett från det har hon figurerat i andra produktioner som “Club Goa”, medverkat i filmen “Jönssonligan och hundtricket” samt haft sin egen tv-show och hunnit med att spela in en singel på turkiska. Trots ett högst varierande CV minns vi henne ändå mest som dokusåpa-drottningen Meral.

– Självklart har min medverkan i “Baren” ändrat mitt liv men jag är fortfarande samma Meral. Den ni känner igen från tv och rubriker är “Baren”-Meral. Henne skapade jag under den första säsongen, säger hon till Hänt i Veckan.

Det var i samma veva som bostaden på Västkusten byttes ut mot en lya i Stockholm då Meral för två år sedan flyttade ihop med kärleken Johan Carlström, 33, i en trea på Styrmansgatan.

HEMMA HOS MERAL TILL HÄNT I VECKA

– Även om jag och Johan reser mycket är det här hemma som jag trivs allra bäst.

Favoritrummet är helt klart köket. Där tillbringar Meral stor del av sin tid när hon är hemma i Sverige.

– Jag älskar att laga mat. Mycket orientaliskt blir det.

HEMMA HOS MERAL TILL HÄNT I VECKA

I köket sker många orientaliska under när Meral rör om i grytorna.

I köket, likt i övriga hemmet, står allt prydligt på sin plats och varje sak fyller sin funktion.

– Jag lever minimalistiskt. Är inte mycket för materiella ting. Jag äger inget som jag håller särskilt kärt. Det ska helst vara hotellkänsla i mitt hem.

Trots att bostaden är kal och fönstren medvetet saknar gardiner fylls man av en livfull energi hemma hos Meral. För även om hon lagt dokusåpakronan på hyllan har den inte överdragits av rost än.

HEMMA HOS MERAL TILL HÄNT I VECKA

Hängande gardiner i fönstren är inget för Meral. Det ska vara så minimalistiskt som möjligt.

En sak återstår för Meral innan karriären är över:

– Min allra största dröm är att få delta i “Let’s Dance”, om så bara en vecka. Sedan kan jag säga att jag har stått på scen och blivit bedömd av Tony Irving.

Och visst är chansen stor att vi i framtiden får se henne bjuda på en sista vals.

Meral Tasbas från "Baren" och Johan Carlström Prince Carl Philips and Sofia Hellqvists wedding, Stockholm, Sweden 2015-06-13 (c) Ola Axman / Aftonbladet / IBL * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 85525

Meral och sambon Johan var gäster på Prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop.

Foto: IBL

Senaste nytt