Steve Angello bryter tystnaden om Avicii: "Han var min vän"

Steve Angello bryter tystnaden om Avicii: "Han var min vän"

Steve Angello, en av medlemmarna i Swedish House Mafia, är en dj som är känd världen över. Med hitlåtar som “Don’t you worry child” och “Save the world” har han turnerat världen runt och gjort avtryck på den internationella dj-scenen.

Där fanns även den svenska superstjärnan Tim “Avicii” Bergling. 28-åriga Tim hittades död i semesterorten Oman tidigare i våras. Sorgen efter hans bortgång spred sig över hela världen och allt ifrån världsartister till politiker hyllade den svenska dj:n veckorna efter det tragiska beskedet.

Och nu bryter för första gången Steve Angello tystnaden kring sin väns bortgång. Under en intervju med radiostation “Power Hit Radio” får han frågan hur nyheten om Aviciis dödsfall drabbade honom.

– Ja, alltså han är ju en vän. Eller var en vän. Så självklart drabbar det oss alla jättemycket. Men det som sårar mig mest är att det är lätt att bara tänka på artisten. Men vad jag tänker på är föräldrarna, för jag har barn själv. Jag tänker på hur tufft det måste vara att förlora sin son. Det drabbar mig mest, tror jag. För oss var inte Tim en artist, han var en vän. Det blir annorlunda när allt bara handlar om artisten men för mig tänker man på syskonen, föräldrarna. Jag kan inte föreställa mig hur det måste kännas, säger han i radiosändningen.

Programledaren Erik Myrlund tar då upp dokumentären “True Stories” som skildrar Avicii’s hårda turnéliv fram till han bestämde sig att ta en paus och dra sig tillbaka, två år innan beskedet om hans dödsfall.

– Det här med psykisk ohälsa är något många pratar om nu, Men när man ser dokumentären så får man intrycket att folk visste om att han mådde dåligt?, säger Erik i sändningen.

Steve Angellos svar är öppet och ärligt om en tuff bransch.

– Ja, men vi mår ju dåligt. Artister. Vi är lite ostabila och knasiga ibland. Jag vet själv hur påfrestande det är när man kommer från 60 spelningar på rad och inte har träffat din familj, inte pratat med någon, knappt käkat på två månader. Du blir ju lite ohälsosam generellt.

Han tar också upp problematiken med sociala medier – något han tror bidrar till psykisk ohälsa.

– Samtidigt tror jag att det här med sociala medier är läskigt. Hur vackert och fint det än är att du kan prata med dina fans direkt så blir problemet att när det är negativt så når de dig direkt. Så man måste bygga nån typ av alter ego och försöka ta distans till det, säger han och fortsätter:

– Det är lätt att låtsas att allt är lugnt för att du lägger upp fina bilder på sociala medier men sen kanske det inte är det. Även om man vet att någon mår dåligt så tror jag det är svårt att gå fram till nån man känner och fråga hur läget är – och hur ofta får man ett ärligt svar om det nu är negativt?

Steve Angello nyligen att Swedish House Mafia kommer att återförenas nästa år.

– Det händer. Självklart. Alla detaljer är inte satta, men 2019 är vi tillbaka, sa Steve Angello under en intervju med Sydsvenskan.

FRÅN FÖRSTASIDAN