LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sten Nilssons hälsobesked: ”Man ska vara väldigt tacksam”

07 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Sten Nilsson, Alexander Nilsson, Ebbe Nilsson
Sten Nilsson, Alexander Nilsson och Ebbe Nilsson
Sten Nilsson har varit aktiv i det legendariska dansbandet Sten & Stanley i över 60 års tid.
Nu berättar han om en plågsam diagnos – och vad som räddade honom från smärtan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Sten Nilsson, 81, är en av frontfigurerna i det legendariska dansandet Sten & Stanley som har varit aktiva ända sedan 1962. Av de över 800 låtar som gruppen släppt har 90 av dem tagit sig in på olika topplistor. De fick en superhit med låten Jag vill vara din Margareta, som har blivit något av en signaturmelodi för bandet.

Sten Nilsson splittras från bandet – turnerar som soloartist

Från början bestod bandet av Sten och hans två bröder – Ebbe Nilsson, 83, och Per Nilsson – tillsammans med Bo Carlén. Nu har både Per och Bo lämnat jordelivet, men Sten & Stanley lever kvar, med nya bandmedlemmar och Sten och Ebbe i spetsen.

Sten har även en karriär som soloartist, och i höst är han aktuell i turnén Dansband Deluxe. Under turnén kommer fler stora dansbandsstjärnor att uppträda runt om i Sverige mellan den 20 september fram till 6 november.

– Det ska bli kul, det är ju lite omväxling jämfört med när jag är ute med det egna bandet. Det är alltid roligt att träffa kollegor också, det blir en slags stimulans att göra lite andra grejer emellanåt, berättar Sten för Hänt.

Annons

Sten Nilssons glädjebesked – befriad från smärtan

Sten berättar att han är pigg och kry, trots sina 81 år. Han är glad över att kunna fortsätta vara aktiv med musiken, efter över 60 år med bandet Sten & Stanley.

Det är en ynnest att man får vara aktiv, att man får vara frisk och kry och hålla på med det man gillar allra bäst. Det är någonting man ska vara väldigt tacksam för, berättar han för Hänt.

Men livet har inte alltid varit en dans på rosor. Tidigare har Sten gått ut med att han led av tinnitus – något som har varit mycket plågsamt.

Det piper i öronen och jag har fått utstå en del, berättade artisten för Expressen 2003.

Han forsatte:

– Det är tur att idag finns det så bra medhörningsutrustning i form av små hörsnäckor.

Men nu kan Sten ge ett glädjande besked.

– Det lyckades jag faktiskt få bort, så det lider jag inte alls av längre. Jag tror att det var en skada som kom när man inte hade de här moderna grejerna som man har idag. Nu har man ju så kallad ”in ear-lyssning”, där man själv kan reglera hur man vill ha det. Men när vi började och man skulle spela riktigt starkt – det var ju en hejdlöst hög volym på scenen.

FOTO: Tommy Holl/TT och Karin Törnblom/TT

Annons