TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Steffo Törnquists smeknamn till Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

18 sep, 2019 
Jenny och Steffo i Nyhetsmorgon på TV4
Steffo Törnquist syns ofta tillsammans med Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon .
Nu avslöjar TV4-profilen vilket smeknamn han har valt att ge sin parhäst.
Annons
Missen i Steffo Törnquists bildBrand logo
Missen i Steffo Törnquists bild

Programledaren Steffo Törnquist, 63, har jobbar på TV4 sedan kanalen påbörjade sina sändningar för 30 år sedan. I 19 år har vi sett honom styra skutan i Nyhetsmorgon och han är numera en av Sveriges mest folkkära tv-profiler. Snart börjar det dock bli dags för Steffo Törnquist att gå i pension och han har en tydlig plan inför nästa kapitel i livet.

– Jag har ju skramlat ihop en peng och då tänker jag göra något vettigt av den pengen. Och jag har en idé om just språket, att jag skriver väl och pratar hyggligt har betytt allt i mitt yrkesliv, sa Steffo i podcasten Nemo möter en vän i somras.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det finns dock en anledning till att Steffo Törnquist ännu inte bestämt sig för exakt när han ska gå i pension.

– Vi har ett vitalt bra och klokt samtal här på TV4 och Nyhetsmorgon, det är delvis skälet till att jag stannar kvar, sa han i podden.

Steffo Törnquists gulliga smeknamn till Jenny Strömstedt

När Steffo Törnquist syns i Nyhetsmorgon har han ofta sällskap av parhästen Jenny Strömstedt, 46. Duon har blivit något av en tittarfavorit och de hyllas ofta för sin härliga jargong i sociala medier.

Annons

Senast i fredags fick vi se Steffo och Jenny tillsammans i morgonshowen. I ett inlägg på Nyhetsmorgons Facebook-sida har TV4 delat med sig av en bild på radarparet. I kommentarsfältet är det tydligt att många människor älskar att se just Jenny Strömstedt tillsammans med Steffo Törnquist i programmet.

”Bästa programledarna”, skriver en person i en kommentar.

”Äntligen fredag med Jenny och Steffo!”, skriver en annan.

På Steffo Törnquists privata Instagram-konto har han delat samma bild på sig själv tillsammans med TV4-kollegan. I detta inlägg avslöjar han även det smeknamn som han valt att ge Jenny Strömstedt – nämligen Jempa.

”Tjena mittbena, slå på TV:n och häng med Jempa o Moi den här morronen”, skriver Steffo Törnquist.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, TV4

Annons