Steffo Törnquist om stora förvandlingen i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist

En uppmärksam Nyhetsmorgon-tittare har lagt märke till att Steffo Törnquist har genomgått en stor utseendeförvandling.
Nu avslöjar TV4-profilen anledningen till detta.

TV4-profilen Steffo Törnquist, 64, är programledare i Nyhetsmorgon flera dagar i veckan. Vi får ofta se honom tillsammans med parhästen Jenny Strömstedt, 47, och det är tydligt att dessa är mer än bara kollegor. Jenny och Steffo delar ofta med sig av sin fina vänskap i sociala medier.

När Steffo fyllde år i januari skrev Jenny Strömstedt ett kärleksfullt inlägg till honom.

”Det finns få andra jag kan skratta med så mycket åt så fåniga saker som Steffo Törnquist och samtidigt ha samtal om det allra mest väsentliga i tillvaron”, skrev Jenny Strömstedt på Instagram då.

TV4:s svar efter frågan om Steffo

Nyhetsmorgon-programledarnas utseende är något TV4-tittarna ofta reagerar och har synpunkter på. Något Steffo ofta får frågor om är de glasögon han bär i morgonshowen.

”Ni två är så härliga! Men måste Steffo ha solglasögon på sig, man ser ju inte hans ögon?”, skrev en person i en kommentar efter en sändning med Jenny och Steffo.

TV4 avslöjade då att det inte är solglasögon som Steffo Törnquist bär i Nyhetsmorgon utan att dessa faktiskt fyller en viktig funktion.

”Tror inte att han måste men han kanske är ljuskänslig. Tror inte heller att det är solglasögon utan hans vanliga glasögon som har fotokromatiska glas. Dvs att de ändrar färg beroende på ljuset”, skrev TV4 i en kommentar vid tillfället.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Steffo Törnquist om förvandlingen

Nu är Steffos utseende återigen på tapeten. Denna gång handlar det inte om programledarens glasögon utan hans vikt. Det är efter att Steffo delat med sig av ett videoklipp på sin frukost som en Instagram-följare frågar:

”Trodde du slutat äta! Hur många kilo har du tappat? Det är svårt att hitta dig i rutan!”.

Steffo Törnquist avslöjar då att han faktiskt har gått ner en hel del i vikt.

”Ca tio kilo”, skriver han i ett svar till den nyfikna följaren.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Instagram