Steffo Törnquist hjärtskärande ord efter dödsfallet i familjen

Steffo Törnquist

TV4:s Steffo Törnquist har jobbat på kanalen i över 30 år. Han har även blivit en stor profil på sociala medier, där han nu berättar om dödsfallet som skakade om hela hans värld.
”Så kan livet också vara”, skriver han i ett personligt inlägg.
0:48

Efter reklamen: Pernilla Wahlgren bryter ihop efter händelsen med Christian: ”Tycker så synd om dig”

(0:48)

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest omtyckta program. Programledarna har även de gjort stort intryck genom åren. I uppsättningen finns bland andra Jenny Alversjö, Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist.

Steffo har arbetat på TV4 sedan starten och är idag en av tv-Sveriges absolut största profiler. Förutom att synas i tv-rutan publicerar han även delar av sitt liv på sociala medier. Och denna gång blir han mer personlig när han berättar om sorgen efter sin mammas bortgång.

Nyhetsmorgon-profilen ska få barn – bebislyckan avslöjad

Då lämnar Steffo TV4 och Nyhetsmorgon: ”Jag kör på”

Steffo har som tidigare nämt befunnit sig på kanalen under en lång tid, och frågan många tittare ställt sig är när han ska sluta egentligen. Journalisten är nämligen 66 år gammal men har faktiskt inga direkta planer på att gå i pension, något han tidigare har berättat för tidningen Aftonbladet.

– I våra yrken kan man hålla på med något hela tiden. Men när det gäller Nyhetsmorgon och TV4 har tanken slagit mig att jag kanske skulle sluta. Jag kör på tills jag inte kör på längre, säger han och fortsätter:

– När jag växte upp var 65 den traditionella pensionsåldern och alla gubbar och män var farbröder.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

5 saker du vill veta om Steffo Törnquists succékarriär på TV4

Se klippet här!

Steffos sorg: ”Pandemi, isolering och ingen mamma mer”

Stora delar av världen befinner sig just nu i sorg efter Rysslands invasion av Ukraina. Steffo har tillsammans med kollegan Sofia Geite dessutom rapporterat om det allvarliga och kritiska läget två dagar i rad i Nyhetsmorgon.

Men i ett personlig inlägg på Instagram lättar han nu på hjärtat efter kollegan Sofias fina gest. Hon hade nämligen bakat semlor till honom vilket påminde Steffo om sin kära mor som gick bort för ett par år sedan. Hon blev 87 år.

– Det blir en stor saknad förstås. Men det finns en dimension i mig som är lite glad. Hon var fullständigt övertygad om att hon skulle träffa pappa igen. Så hon var inte rädd för att dö, berättade Steffo för Expressen år 2020.

”Flödet påminner mig om att det idag är exakt två år sen mamma och jag var på krog tillsammans för sista gången. Vi avrundade med semla på Operabaren. Sen kom pandemi, isolering och ingen mamma mer”, skriver tv-profilen till en bild på sin mamma och fortsätter:

”Idag hade min TV-partner Sofia bakat semlor och jag åt två under reklamen mellan rapporten från Odessa och Jan Eliasson, en för mamma och en för mig. Så kan livet också vara. Sköt om dig”

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

SENASTE NYTT!