steffo törnquist

Steffo Törnquist lämnar Nyhetsmorgon – nu berättar han om beslutet: ”Skiter sig..”

Steffo Törnquist

Steffo Törnquist är ett välkänt ansikte i tv-rutan.
Men efter 25 år på TV4 kommer han med ett nytt besked.
Nämligen att han lämnar Nyhetsmorgon.
Då kommer du se Steffo Törnquist i rutan i sommar
0:23

Efter reklamen: Då kommer du se Steffo Törnquist i rutan i sommar

(0:23)

Slå på ljud

Steffo Törnquist är en av Nyhetsmorgons mest folkkära profiler. I hela 25 år har han lett olika program för TV4.Tv-profilen har arbetat på kanalen sedan start och har bortsett från Nyhetsmorgon haft egna program genom åren – pratprogrammet Steffo - din tröst i natten och Steffoslustjakt. Programmen var så kallade livsnjutar-dokumentärer som han både producerade och var programledare för.

Idag är det fortfarande full fart för Steffo i Nyhetsmorgon. Tidigare har tittarna sett han tillsammans med kollegan Jenny Strömstedt. Radarparet ledde programmet i hela 16 år tillsammans och de gjorde det med bravur. Nu ser vi Jenny leda Nyhetsmorgon själv på lördagar och Steffo har Maria Forsblom, 35, eller Sofia Geite, 40, vid sin sida.

Men nu kommer Steffo med ett nytt besked om Nyhetsmorgon.

Steffo Törnquist bekräftar tråkiga nyheten

När Hänt mötte Steffo på premiären av filmen Elvis på Rigoletto i Stockholm så delade han med sig av ett nytt besked om sin framtid på TV4. Nämligen att han skulle gå i pension efter valet och arbeta med Nyhetsmorgon en dag i veckan istället för två.

– Ja delvis stämmer det, jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, säger han.

Nu kan vi se Steffo på fredagar i tv-rutan med parhästen Maria Forsblom.

Därför försvinner Steffo Törnquist från Nyhetsmorgon

Nyligen kunde vi mötas av ett tråkigt besked – nämligen att Steffo saknades i tv-rutan, även om det var fredag. Istället kunde vi se Maria Forsblom tillsammans med Anders Pihlblad briljera framför kameran. På Instagram delade Steffo med sig av anledningen bakom hans försvinnande.

”Kompisar, det skiter sig med NyMo idag. Pilis hoppar snällt in. Den ilskne typen på bilden attackerar mig så fort jag sticker ut näbben från den träddunge jag därför gömt mig i och nu övernattar i. Rimligt på något vis, men ändå. Kompenserar med tre sändningar nästa vecka, ons-fre (då juniorerna har familjeskäl att fira höstlov). Ses då”

Vad tråkigt tycker vi! Men väldigt kul för tittarna eftersom de får se Steffo leda Nyhetsmorgon tre gånger nästa vecka.

FRÅN FÖRSTASIDAN