LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Stefan Odelberg och Lotta Engbergs hemlighetsmakeri bakom kulisserna

23 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Lotta Engberg och Stefan Odelberg på Bingolottos 30-års jubileum
Uppesittarkvällen är årets Bingolotto-höjdpunkt och i vanlig ordning utlovas en fullspäckad kväll varvad med bingo och storslagen underhållning.
Programledarna Stefan Odelberg och Lotta Engberg bjuder nämligen tittarna på en överraskning i år.
– Vi har bytt..., säger Stefan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casper Janebrink om framtiden i BingolottoBrand logo
Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

Årets Bingolotto-höjdpunkt är äntligen här! I sedvanlig ordning sänder programmet en uppesittarkväll dan före dopparedan, och ute i landet är folk laddade för en helkväll med bingo, underhållning och julmys.

Programledarna för kvällen är Stefan Odelberg, 48, och Lotta Engberg, 59, duon har lett Bingolotto sedan hösten 2020 och har innan dess synts i programmet på egen hand.

Det utlovas en fullspäckad uppesittarkväll med både rimstuga och folkkära artister. Bland annat kommer Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist, Sanna Nielsen, Arvingarna och Helen Sjöholm tillsammans med Anna Stadling förgylla tv-tittarnas kväll med framträdanden.

Stefan Odelberg om publiken i studion under uppesittarkvällen

Förutom gästartister fylls studion med livepublik, som i största mån består av familjemedlemmar till gästerna i studion. Hänt pratar med programledaren Stefan Odelberg kan han berätta om vilka som får vara med under kvällen.

Annons

– Oftast är det så att, vi har inte lika stor publik på uppesittarkvällen som vi har i vanliga fall, vi brukar ha sådär 200 i publiken, men på uppesittarkvällen är det nu 50-60 stycken, säger Stefan och fortsätter:

– Det är flickvänner, pojkvänner, lite familjer. Några vanliga platser också för folk som aviserat att de vill komma och vara en del av programmet.

Vidare fortsätter Stefan berätta att produktionen är väldigt noga med att uppfylla artisternas önskemål för kvällen, för att de ska känna sig omhändertagna. En del av det är att säkerställa att alla som artisterna vill ska få en plats i studion, får det. Hur många gäster varje artist vill ta med sig där därför inte begränsat och det totala publikantalet styrs av hur många gäster artisterna vill ta med sig.

Stefan Odelberg och Lotta Engströms hemlighetsmakeri bakom kulisserna

Stefan är vid sidan av Bingolotto magiker och vid flera tillfällen i tv-rutan har han trollat bort ett och annat objekt. Kvällen till ära har han förberett en överraskning åt tittarna.

Annons

– Jag ska försöka hitta på lite grejer i programmet, lite då och då faktiskt, avslöjar Stefan och fortsätter:

– Vi har givit varandra varsin sak, jag och Lotta också. Vi har bytt, vi kommer inte byta julklappar i år. Jag har tagit sånglektioner med Lotta och hon har tagit magilektioner med mig, och det hoppas vi kunna få visa upp i tv-rutan. Så det blir tvärtom i år!

Det är med andra ord inte bara bingo och skönsång som denna uppesittarkväll kommer erbjuda. Exakt vad programledarduon har kokat ihop återstår att se!

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons