TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Stefan Löfvens tips för att hålla kärleken vid liv

03 jun, 2017 
Lina Arvidsson
Statsminister Stefan Löfven har hållit kärleken till hustrun Ulla stark i 25 år. Nu berättar han om kärleken och vad som får relationen att hålla. "Det är Hon med stort H", säger Stefan Löfven.
Annons

Statsminister Stefan Löfven, 59, har varit lyckligt gift med hustrun Ulla, 65, i 25 år. De träffades på jobbet, en vänskap utvecklades som sedan övergick till kärlek.

I podcasten Värvet berättar Stefan Löfven hur de fått kärleken att hålla så länge.

– Först så älskar jag Ulla väldigt mycket. Just att man känner att det här är Hon med stort H. Sen måste man hålla igång kärleken. Det är viktigt att prata med varann. Man måste beröra varann, rent fysiskt. Kramas och så, verkligen beröra. Det tror jag är oerhört viktigt. Sen att visa respekt för varandra, ha kul tillsammans. Låta varandra utveckla sina intressen, säger Stefan Löfven till programledaren Kristoffer Triumf, 43.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Lika viktigt tycker Stefan Löfven det är att ha roligt utan varandra och tillåta sig själv att ibland vara ensam.

– Ibland behöver man bara vara själv, vara ensam. Jag tycker om den självvalda ensamheten. Kanske Ulla har åkt upp till Örnsköldsvik och jag är själv i stan. Det kan jag också trivas med, att vara själv och läsa eller se på tv, se på fotboll om jag vill det eller göra vad som helst. Man måste tillåta varandra, naturligtvis, lämna varandra ett utrymme. Men man binds ju ihop av någonting ändå som man alltid återkommer till, säger Stefan Löfven.

Stefan Löfven och Ulla gifte sig 2003. Ulla har två barn sedan ett tidigare äktenskap.

Foto: IBL

Annons