LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Stefan Holm om relationen till Patrik Sjöberg: ”Klarar mig”

12 jul, 2023 
Simon Lundh
Stefan Holm och Patrik Sjöberg
Stefan Holm och Patrik Sjöberg är de främsta manliga höjdhopparna Sverige har fått fram.
Trots det har de i dag ingen kontakt med varandra.
– Vi har inget utbyte, säger Stefan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens första ord om att Zlatan slutat med fotbollBrand logo
Kungens första ord om att Zlatan slutat med fotboll

Stefan Holm, 47, har under många år varit en av Sveriges främsta idrottsmän. Förutom sina många guld både på SM och VM har han uppnått något av det största man kan göra inom höjdhopp. 2004 tog han ett efterlängtat OS-guld i Aten.

Trots ett OS-guld nådde han inte lika högt som en av hans stora idoler som han hade under uppväxten. 1987 slog Patrik Sjöberg, 58, världsrekord på Stockholms stadion, när han hoppade 2,42.

Så är relationen mellan Stefan Holm och Patrik Sjöberg idag

I en intervju med Expressen berättar Stefan om att han hade Patrik som förebild under ungdomen.

Genom åren har det ständigt varit en diskussion, vem av de två som egentlige var bäst. Antingen Patrik som hoppade högre, eller Stefan som har ett OS-guld. Något som aldrig Patrik nådde.

Trots att Patrik slog världsrekord och har hoppat högre är Stefan inte avundsjuk på bedriften.

– Avundsjuk är en sak jag inte är. Det är klart att jag gärna hade slagit världsrekord – och det var ett fantastiskt ögonblick när han gjorde det på Stadion. Men jag hade gärna haft två OS-guld också. Jag är väldigt glad över min karriär, säger han.

Annons

Även om de båda är de främsta som svensk höjdhopp har att stoltsera med, har de förre detta höjdhopparna inte någon kontakt.

– Nu har jag och Patrik inte haft med varandra att göra på tio år. Vi har inget utbyte av att ses, jag klarar mig väldigt bra ändå, säger Stefan.

Patrik Sjöberg och Stefan Holm i Mästarnas Mästare 2009

Tränar sonen att nå nya höjder inom sporten

Även om den aktiva karriären är över för Stefan, så för han sina höjdhoppsgener vidare till sonen Melwin Lycke Holm, 18, som Stefan i dag är tränare för. Där det till en början var stort mediaintresse för höjdhopparna.

Trots sin gedigna karriär bakom sig är Stefan numera mer nervös när det kommer till hoppandet.

– Jag lider mer och mer med min egen pappa för varje dag som går. Det är speciellt. När jag själv hoppade kunde jag själv göra något åt det. Nu sitter jag på läktaren och kan inte påverka på samma sätt.

FOTO: Anders Bjurö/TT/Hanna Brunlöf Windell/Expressen

Annons