Hjärtskärande inslaget i Nyhetsmorgon väcker starka känslor

Nyhetsmorgon

Under söndagsmorgonen gästades Nyhetsmorgon av Pernilla Wallin.
Pernilla lider av muskelsjukdomen LGMD och intervjun har berört många.
”Det finaste jag sett på länge”, skriver en tittare.
0:47

Efter reklamen: Mikael Sandström om framtiden i Nyhetsmorgon

(0:47)

När Pernilla Wallin var 12 år började hennes muskler långsamt att brytas ner och bli svagare. Några år senare fick hon diagnosen LGMD, som innebär att musklerna bryts ner till bindväv och fett.

Under söndagsmorgonen gästade hon Nyhetsmorgon för att prata om sitt liv med sjukdomen.

– Mina muskler förtvinar sakta men nu har det gått lite fortare, så jag blir sämre och sämre. Jag kan röra mig men jag kan inte stå och jag kan inte gå, berättar hon.

Pernilla Wallin om framtiden: ”Jag vill inte bli någon som bara är, jag vill leva”

Pernilla har funderat mycket över sitt liv och sin framtid. Hon förklarar att hon tror och hoppas på forskningen, men att hon inte kommer vilja leva ett liv där hon bara är.

– Jag vill ju leva mitt liv här och nu så länge jag orkar och kan. Men jag vet ju någonstans att jag inte kommer orka mer. Vet inte exakt, men jag har sagt någonstans runt 45. Om det inte händer något drastiskt med forskning så ja.., säger hon och fortsätter:

Se Christians romantiska kärleksgest till Pernilla som får tittarna att häpna

Se klippet här!

– Det är mitt beslut. Jag vill inte bli någon som bara är, jag vill leva. Och när jag inte kan det så vill jag inte fortsätta. Det bestämde jag mig väldigt tidigt för egentligen. Men jag hoppas fortfarande på forskningen, så vi får se vad som händer. Jag tror fortfarande.

Mikaelas hårda ultimatum – efter makens vägran

Pernillas stora glädje – överraskas av vännen Nick: ”Ska jag få göra detta?!”

I slutet av intervjun kommer Pernillas vän Nick in i studion för att ge henne en överraskning. Pernilla är nämligen väldigt intresserad av motorer och rally, och genom kontakter har Nick fixat så att hon ska få åka till Monaco för att delta i Grand Prix-helgen - något som varit en dröm väldigt länge.

Och överraskningen får Pernilla att hamna i chock.

– Skojar du?! Va?! Men Nick.. Du är galen! Herrejävlar! Ska jag få göra detta? Jag måste ringa pappa, utbrister hon efter det stora avslöjandet.

Tittarnas starka reaktioner efter inslaget: ”Tårarna bara rann”

Och Pernillas person och historia har utan tvekan fångat tittarnas hjärtan. I Nyhetsmorgons kommentarsfält, på både Facebook och Instagram, strömmar det nu in kärleksfulla kommentarer från folk som både gråtit och blivit inspirerade.

”Så fantastiskt Pernilla. Mina tårar bara strömmade ner för kinderna. Jag är så glad för din skull. Njut nu av allt du kommer få se och vara med om”, skriver bland annat en person.

”Alltså denna intervju var det finaste jag sett på länge”, skriver en annan.

”Tårarna bara rann imorse när du berättade om ditt fruktansvärda livsöde, men sååå härligt med Nick och denna underbara överraskning till dig. Lämna aldrig hoppet”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!