LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Staffan Westerbergs hälsokamp – kan inte gå: ”Sitter här i min rullstol”

19 dec, 2023 
Linn Seipel
staffan westerberg
Staffan Westerberg står bakom många legendariska roller och verk, och nu i jul är 89-åringen åter aktuell!
Men hälsan är inte där den brukade, berättar han i en ny intervju.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med statsminister Ulf KristerssonBrand logo
Fem blixtsnabba med statsminister Ulf Kristersson

Staffan Westerberg, 89, är den legendariske skådespelare, manusförfattare och regissör som bland annat gjorde kultklassikern Vilse i pannkakan och barnprogrammet Lillstrumpa och Syster Yster.

Idag är Staffan 89 år gammal och har under åren hunnit med en hel del prestigefulla roller och projekt. Åldern till trots är han än idag aktuell, och nu i jul kommer man kunna se honom medverka i popbandet Amasons julkonserter. Något han är tacksam för, berättar han i en intervju med Dagens Nyheter.

– Jag blev ju glad över att en så ung grupp bryr sig om en gammal gubbe som jag, som hållit på en gång i tiden, säger Staffan Westerberg till tidningen.

Staffan Westerberg om sviktande hälsan: ”Sitter här i min rullstol och låter tiden gå”

Hälsan är däremot inte som den brukade, och en del fysiska begränsningar gör att han behöver hjälp i vardagen.

Annons

– Fyra gånger om dagen kommer hemtjänsten hit och hjälper mig och många av dem är utländska och fruktansvärt bra och trevliga. Man blir god vän med dem på något sätt, det är inte bara att de sköter om en utan man blir kamrat med dem, säger Staffan i en annan intervju, med Expressen.

Men, Staffan är till sin och sina närståendes stora glädje desto piggare i knoppen.

– Huvudet är bättre än resten. Jag bara sitter här i min rullstol och låter tiden gå. Men jag är väldigt tacksam över att min hjärna är någorlunda och min röst likaså, att det funkar fortfarande. Det verkar så ändå, berättar han i samma intervju med Expressen.

Staffan Westerberg firar inte traditionell jul: ”Ingenting för mig”

Men något traditionellt julfirande står inte på agendan, förklarar Staffan för DN. Han ser inte charmen i att samlas framför Kalle Anka. Själv ser han gärna Viktor Rydbergs filmatisering av Tomten.

– Jag är väl en grinig gubbe, självklart får de som vill titta på programmet. Det är inget fel med det. Men den där traditionen att man ska träffas klockan tre och till varje pris gosa sig. Det är ingenting för mig. Jag gosar hellre med en strumpa.

FOTO: Ingvar Karmhed/Jessica Gow/TT

Annons