TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sprickan i relationen mellan Petter Stordalen och Camilla Läckberg

12 maj, 2020 
Petter Stordalens relation med Camilla Läckberg – nya sprickan efter beskedet
Relationen mellan Petter Stordalen och Camilla Läckberg har inte många koll på. Camilla är en av de författare som varit knutna till Petters förlag.
Men nu har relationen fått sig en vändning.
Annons
Petter Stordalens relation med Camilla LäckbergBrand logo
Petter Stordalens relation med Camilla Läckberg

Det var många som blev förvånade när hotelljätten Petter Stordalen och miljökämpen, hustrun Gunhild Stordalen, valde att gå skilda vägar i början av november förra året.

Petter och Gunhild gick då gemensamt ut med ett uttalande.

”Det känns konstigt att skicka ut information om något så privat, men för att undvika rykten och spekulation väljer vi att vara öppna om att vi flyttar från varandra i mitten av november”, bekräftade de till norska VG.

Och paret var noga med att påpeka att de fortfarande är, och kommer att förbli, nära vänner, trots att kärleksrelationen fått ett slut.

Fansen var då mycket stöttande, något Gunhild tackade ödmjukt för i ett inlägg på Instagram.

Tack för alla era varma kärleksfulla hälsningar. Vi må gå skilda vägar, men vi kommer alltid att ha varandras ryggar – som bästa vänner och hängivna supporters”, skrev hon då.

Petters stöd till Gunhild

Trots att de valt att skilja sig kommer Petter att fortsätta att stötta Gunhild Stordalens engagemang i stiftelsen EAT Foundation. Hon fick stiftelsen i morgongåva av Petter när de gifte sig, och han har kontinuerligt finansierat verksamheten under årens lopp. Källor säger att det rör sig om flera hundra miljoner kronor.

Annons

– Han förblir en central stöttepelare för att bidra till att Gunhild ska nå sina mål, har en källa sagt till VG.

Relationen till Camilla Läckberg

Förutom att driva hotel äger Petter Stordalen även förlaget Strawberry Publishing. Nu gör han sig av med de svenska och danska förlagen, men väljer att behålla sin verksamhet i Norge.

Han säljer sina svenska och danska förlag till Bonnier. Någon som nu kommer att påverka bland annat storsäljaren Camilla Läckberg.

– Bonnier har varit vår största konkurrent, och därför är det extra kul att vi fått till den här affären. Det finns ingen du respekterar mer än de du krigat hårdast med, säger Petter Stordalen till Expressen och beskriver beslutet som ”naturligt”.

Den danska delen av förlaget startade för mindre än ett år sedan, och knöt då snabbt till sig stora namn som Camilla Läckberg och Viveca Sten, som i Sverige är knutna till Bonnier.

FOTO: TT

Annons