LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Varnar reportern under dramatiska inslaget i Nyhetsmorgon

14 sep, 2018 
Malin Ljung
Malin Ottander blåser bort i Nyhetsmorgon
TV4:s reporter rapporterade direkt i från orkanen Florence i North Carolina. Men intervjun i Nyhetsmorgon blev dramatisk, och till slut uppmanade programledarna Steffo Törnquist och Soraya Lavasani sin kollega att söka skydd.
Annons

Det blev dramatiskt i TV4:s direktsändning av Nyhetsmorgon under fredagen. Reportern Malin Ottander rapporterade direkt från staden Wilmington i North Carolina om den inkommande orkanen Florence som förutspås göra stor skada på USA:s östkust. Redan nu har två miljoner människor evakuerats från området, men TV4:s utrikeskorrespondent fanns kvar för att visa kaoset i direktsändning.

Men det visade sig inte vara superenkelt, för när Malin Ottander dök upp i rutan iförd en gul regnjacka och stod på gatan och försökte beskriva läget bjöds tittarna på dramatiska bilder. Malin fick kämpa för att ens kunna stå kvar på stället under inslaget med programledarna Steffo Törnquist och Soraya Lavasani.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Oj vad det började blåsa nu, det märks att det börjar närma sig, säger hon samtidigt som en vind kastar henne bakåt.

Intervjun med studion i Stockholm varade knappt en minut, men det märktes att både Steffo och Soraya blev oroliga för kollegans säkerhet.

Annons

– Ett förslag är att nästa gång vi pratar, ställ dig vid en stolpe så du kan hålla dig i någonting, ifall det kommer en sån där vindpust, säger Steffo Törnquist.

– Det känns säkrast nu Malin att du går där det finns lite skydd. Vi tackar dig så länge, säger Soraya Lavasani.

Orkanen Florence uppskattades till en början till en kategori fyra-orkan, på en femgradig skala. Nu har den förvisso nedgraderas till kategori ett, men trots det tror man att orkanen kommer att skapa stora problem de kommande dygnen. Vågor på upp till fyra meter och en nederbörd upp till en meter befaras under helgen. Amerikanska myndigheter tror att skadorna kommer bli stora och i de drabbade områdena bor totalt 10 miljoner människor.

FOTO: TV4

Annons