TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Soraya Lavasanis tårar efter Tobias Karlssons ord om hiv-beskedet

03 sep, 2019 
Soraya Lavasanis tårar i TV4 – efter Tobias Karlssons ord om hiv-beskedet
Både Soraya Lavasani och Anders Pihlblad fick svårt att hålla tillbaka tårarna. Let's dance-profilen Tobias Karlsson lämnade ingen oberörd när han berättade att han var HIV-positiv i TV4:s Nyhetsmorgon.
Annons
Magdalena Forsbergs ord om Tobias Karlssons kamp i Let’s danceBrand logo
Magdalena Forsbergs ord om Tobias Karlssons kamp i Let’s dance

Det var under måndagen som Let’s dance-profilen Tobias Karlsson, 42, gick ut med att han är HIV-positiv. Han berättade det i både podcasten I säng med Tobias & Gabriel, och i en intervju med tidningen QX. För QX berättar han hur han våren 2016 började känna att det var något som inte stämde. Han hade svettningar om nätterna, men ändå sköt på att gå och kolla upp det hos en läkare. Till sist tog han steget och begav sig till en mottagning för göra ett HIV-test.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Sen gick jag in till sköterskan och tog ett sånt där 20 minuters-test. Och när resultatet kommer så säger hon plötsligt ”oj, det här ser inte bra ut”. Hon hade jobbat där i många år och aldrig fått ett positivt resultat. Och det här testet är ju 99 procent säkert. Där och då stannade världen för mig, berättar Tobias Karlsson för tidningen.

Under tisdagsmorgonen berättade han även sin historia i Nyhetsmorgon på TV4. När Tobias Karlsson förklarar hur tufft det var att berätta för sina föräldrar om sjukdomen får programledarna Soraya Lavasani och Anders Pihlblad svårt att hålla tillbaka tårarna. Tobias Karlsson förklarar i tv-programmet hur han drog ut på det i över två år innan han fick de ur sig en kväll i tv-soffan hemma hos sin mamma och pappa.

Annons

– Det går liksom inte mer än fem sekunder så tar bägge min hand såhär och klämmer min hand så oerhört hårt och så säger de vi älskar dig oavsett.

Starkare än någonsin idag

Han förklarar i Nyhetsmorgon att han idag mår bättre än någonsin och att han genom medicinen kan leva som vem som helst.

– Genom denna tablett är jag friskförklarad, jag kan leva ett helt normalt liv, det är så otroligt häftigt.

Till QX säger Tobias Karlsson att smittan är något som han lärt sig leva med.

– Jag mår så sjukt bra. Och jag känner mig grymt jävla stark, därför orkar jag göra det här. Och det låter kanske konstigt men jag har ju hellre hiv än diabetes. Jag känner att jag i dag, har blivit ett bättre jag än för tre år sedan. Det är sånt jävlar anamma i mig efter allt jag gått igenom med mobbing, sexualiteten – och så hiv.

FOTO: Karin Törnblom / TT/ TV4

Annons