LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Soraya Lavasanis oväntade ord om Tilde de Paula Eby

05 dec, 2019 
Tilde de Paula Eby och kollegan Soraya Lavasanis
Nyhetsmorgon-profilen Soraya Lavasani berättar om orden från Tilde de Paula Eby som vägde tungt i början av karriären.
– Hon lyfte mig och andra kvinnor väldigt mycket, säger hon till Damernas värld i en intervju.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

Nyhetsmorgons programledare Soraya Lavasani, 37, blev blev mamma till dottern Bianca i juni 2017 och i april kommer hennes och maken Ralph Olssons, 51, andra barn till världen. I en intervju med Damernas värld har Soraya öppnat sig om relationen med sin man, men också om relationen till arbetskollegan Tilde de Paula Eby, 47.

”Förändrat mitt liv”

Soraya Lavasani berättar för tidningen att det känns som en gåva att få dela livet med någon som Ralph.

– Ralph har förändrat mitt liv. Jag var singel i många år och trodde inte alltid att jag skulle träffa någon, men så blev det just han. Ralph är stödet som alltid finns där, och det är en gåva att få dela livet med någon som honom. I april väntar vi vårt andra barn, och jag längtar ännu mer nu än första gången. Nu vet jag ju vad som ska komma skall, säger hon.

I samma intervju berättar Soraya Lavasani också om jobbet som programledare för Nyhetsmorgon i TV4. Hon menar att det bästa är just de mänskliga möten som berör.

Annons

– Jag är genuint intresserad av människor och att höra deras historier. Det bästa med mitt jobb är alla olika personer jag får träffa: från politiker och artister till vanliga familjer. Det är de vanliga människorna som vågar dela sina berättelser som jag blir mest inspirerad och berörd av. Det är väldigt modigt, säger Soraya Lavasani till Damernas värld.

Har inspirerats av TV4-kollegan

Som alla andra har även Sorayas karriär börjat någonstans. En person som fanns där för henne vid start var ingen mindre än den nu nära kollegan Tilde de Paula Eby.

– Jag hade Tilde de Paula Eby som mentor i början av karriär och hon lyfte mig och andra kvinnor väldigt mycket, något jag verkligen har inspirerats av och tagit med mig. Så jag har själv varit mentor till många och jag försöker alltid att svara och vara peppande när någon hör av sig till mig. Vi ska lyfta, inte trycka ned varandra!, avslutar hon.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Annons