TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Soraya Lavasanis miss i Nyhetsmorgon: "Ska inte ens försöka"

23 sep, 2018 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Soraya Lavasani stötte på problem när hon skulle presentera ett inslag med doktor Mikael Sandström i Nyhetsmorgon. Som tur är har hon kollegan Jesper Börjesson med.
Annons

I onsdagens Nyhetsmorgon i TV4 intervjuar programledarna Soraya Lavasani, 36, och Jesper Börjesson, 47, doktor Mikael Sandström, 60, ett stående inslag i morgonshowen.

Inslaget handlar om att många svenskar tar värktabeller som innehåller acetylsalicylsyra i onödan.

– Nu ska alla ni som tar värktabletter som innehåller, lyssna här nu, acetylsalisyra – nu fick jag till det, till exempel Treo eller Magnecyl i förebyggande syfte, lyssna lite extra, säger Soraya Lavasani i början av inslaget i Nyhetsmorgon. Hon är stolt över att hon tror att hon lyckades uttala det extremt svåruttalade läkemedlet, men det gjorde hon inte…

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Just då märker inte hennes programledarkollega Jesper Börjesson misstaget.

Soraya Lavasani och Jesper Börjesson håller sedan en videointervju med Mikael Sandström som berättar att det inte lönar sig att ta acetylsalicylsyra i förebyggande syfte om man är frisk. Däremot kan det ha en effekt om man har exempelvis en hjärtsjukdom.

Annons

– Man ska bara ta medicin om man behöver. Annars är det andra rekommendationer man gärna vill ge, som motion, till exempel, säger Mikael Sandström i Nyhetsmorgon.

Efter inslaget har Jesper Börjesson insett att Soraya Lavasani uttalat ordet acetylsalicylsyra fel.

– Acetylsalicylsyra! Du missade ett “cyl”, påpekar Jesper Börjesson.

– Ja, jag ska inte ens försöka, säger Soraya Lavasani.

– Nej, det är bra, säger Jesper Börjesson.

Se inslaget om acetylsalicylsyra från Nyhetsmorgon här:

FOTO: TV4

Annons