Sorayas känslosamma ord om kollegans avhopp i Nyhetsmorgon

Soraya Lavasani om henrik alsterdals avhopp i Nyhetsmorgon

Flera av Nyhetsmorgons stora profiler har valt att sluta leda programmet under året som varit. I ett känslosamt inlägg tackar Soraya Lavasani sin TV4-kollega Henrik Alsterdal som nu hoppar på ett annat projekt.

Det har under en period nu varit flera avhopp för programledarna i TV4:s Nyhetsmorgon. I våras kom beskedet om att den då populära TV4-programledaren Peter Jihde lämnade både programmet och kanalen för att gå till TV3. Han ersattes då i maj med Malou von Sivers son Sebastian von Sivers Haage, som bara efter månader i rutan började synas allt mindre.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Men kanske mest chockade blev TV4-tittarna när Tilde de Paula Eby, som lett Nyhetsmorgon i 17 år, meddelade att hon skulle sluta leda morgonprogrammet. Hon gjorde sin sista sändning av Nyhetsmorgon i november, men hon lämnar däremot inte TV4. Istället kommer hon att leda TV4:s nya satsning Efter fem som börjar sändas 2019.

Henrik Alsterdal lämnar Nyhetsmorgon för nya satsningen

Med sig från Nyhetsmorgon tar hon Henrik Alsterdal, som nu kommer att programleda Efter fem med Tilde. Han har nu lagt ut ett känslosamt inlägg på sin Instagram där han främst tackar en av sina kollegor på Nyhetsmorgon för den tid de haft ihop.

Har jobbat ihop med fina vännen Soraya i galet många år nu! Som alltid har vi sjukt kul både i och utanför sändning. Men det här var sista morgonen vi sänder tillsammans. Tack och KRAM!!!”, skriver Henrik Alsterdal i inlägget där han också delar en kärleksfull bild av honom själv och Nyhetsmorgon-kollegan Soraya Lavasani.

Och Soraya Lavasani är inte sen med att ge Henrik kärlek och en hyllning tillbaka.

Det kommer bli tomt utan honom i morgonstudion men jag vet att han kommer göra succé i Efter fem. Lycka till kompis och KRAM tillbaka!!!”, skriver Soraya i sin tur på Instagram när hon delar samma bild som Henrik Alsterdal tidigare delat.

LÄS MER: Soraya Lavasani tar över uppdraget i TV4 efter Tilde de Paula

LÄS MER: Soraya: Därför byts programledarna ut i Nyhetsmorgon

FOTO: TV4, Instagram