LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Soraya Lavasani om nya TV4-kollegan Martin Järborg

04 feb, 2020 
Soraya Lavasani i Nyhetsmorgon
Martin Järborg är Soraya Lavasanis nya parhäst i Nyhetsmorgon.
Nu berättar TV4-profilen om den stora förändringen.
Annons
Intervju med Soraya Lavasani om gravidlyckanBrand logo
Intervju med Soraya Lavasani om gravidlyckan

Det var i januari som den tidigare TV4-profilen Jesper Börjesson, 49, kom med ett chockbesked. Han hade nämligen bestämt sig för att lämna jobbet som programledare för Nyhetsmorgon efter att ha arbetat på kanalen i hela 25 år.

Förra veckan var det dags för den sista sändningen tillsammans med parhästen Soraya Lavasani, 37 – och det blev rejält känslosamt i rutan.

– Det finns egentligen inte ord att beskriva det. Man är helt emotionellt urvriden. Jag har väldigt lätt att börja gråta så jag fick kämpa för att inte göra det, men ibland släppte det bara. Åh, vad mycket kärlek det finns, jag blev så lycklig, sa Jesper Börjesson till Aftonbladet efter att för sista gången ha styrt skutan i Nyhetsmorgon.

Martin Järborg ersätter Jesper Börjesson

I slutet av januari avslöjade TV4 att Martin Järborg, 40, kommer att ersätta Jesper i programmet. Martin är ett välbekant ansikte för tittarna då han har jobbat som nyhetsankare på TV4 i många år. Martin har också hoppat in som programledare för Nyhetsmorgon när personerna i originaluppsättningen varit sjuka eller på semester.

Annons

– Det stämmer att Martin Järborg sänder med Soraya Lavasani de närmaste veckorna, sa Johanna Thulin Bratten, programchef Nyhetsmorgon, till Expressen och beskrev beslutet som ”tryggt och bra”.

Soraya Lavasanis första ord om kollegan

I måndags var det dags för Soraya och Martins första sändning ihop sedan Jesper Börjesson slutade. I samband med detta väljer TV4-profilen att för första gången kommentera den stora förändringen i Nyhetsmorgon.

”Ny måndag och ny morgonpartner. Fast så ny är han ju inte men det var i alla fall 1,5 år sen vi sist körde Nyhetsmorgon ihop. Välkommen Martin!”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

I kommentarsfältet är det tydligt att TV4-tittarna verkar gilla den nya Nyhetsmorgon-programledaren Martin Järborg.

”Ett nytt fint arbetspar”, skriver en person.

”Bästa ersättaren! Heja Soraya & Martin”, hälsar en annan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons