Soraya Lavasani om komplicerade relationen med Tilde de Paula Eby

Soraya Lavasani om stödet från Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby har slutat på Nyhetsmorgon. Nu berättar Soraya Lavasani om saknaden efter sin kollega och om stödet hon får.
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring
Slå på ljud

För drygt ett år sedan gjorde Soraya Lavasani, 37, comeback i Nyhetsmorgon på TV4 efter en lång mammaledighet. I juni 2017 blev hon mamma till dottern Bianca tillsammans med sin make Ralph Olsson. Att ha en snart tvååring hemma och dessutom jobba med ett av Sveriges största program är dock svårt berättar Soraya.

– Att få ihop arbetslivet med familjelivet är ett heltidsjobb.

Som tur är har hon både en fantastisk make och härliga kollegor som alltid stöttar och peppar när det behövs.

– Det är världens bästa arbetsplats, säger Soraya om Nyhetsmorgon.

När Hänt träffar henne befinner hon sig på Let’s dance där TV4-kollegan Tilde de Paula Eby, 46, är programledare. De två jobbade tidigare ihop på Nyhetsmorgon, men i slutet av förra året slutade Tilde för att istället satsa på det nya programmet Efter fem. Det innebär att Soraya sällan får träffa henne.

– Vi jobbar så mycket så vi säger alltid att vi vill ses, men vi hinner nästan aldrig.

Soraya Lavasani hälsar på Tilde de Paula Eby på jobbet

Därför får hon passa på att hälsa på Tilde på jobbet istället.

– Det är klart att jag vill komma hit och pussa lite på henne när jag kan. Vi är ju väldigt nära även om vi inte ses så ofta, säger Soraya.

Då hon jobbar morgnar och Tilde de Paula Eby på eftermiddagar går de ofta helt förbi varandra, och saknaden efter sin kollega och vän är stor. De gör allt för att fortsätta hålla kontakten, trots att båda två ständigt pusslar för att få ihop jobb och familj.

– Vi messar och skickar grejer på sociala medier, och hon har alltid varit ett stort stöd för mig ända sedan jag började i den här branschen. Det är jättefint, säger Soraya.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN