TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Sonja Aldéns vändning – nya barnbeslutet med maken Jörgen

25 dec, 2019 
AvOla Brising
Sonja Aldéns vändning – nya barnbeslutet med maken Jörgen
I vår är Sonja Aldén tillbaka på Melodifestival-scenen igen!
När Hänt träffar henne under presskonferensen berättar hon om låten, om karriären och hon passar också på att hylla maken Jörgen – och förklarar om deras nya beslut.
Annons
Mello-aktuella MohombiBrand logo
Mello-aktuella Mohombi

Sångerskan Sonja Aldén, 41, debuterade i Melodifestivalen redan 2006 med låten Etymon, men det var året därpå hon slog igenom stort då hon gick till final med balladen För att du finns. Efter det tävlade hon även med balladen I din himmel 2012, men slogs ut redan i sin deltävling. I vår gör hon dock comeback i mello med låten Sluta aldrig gå redan i den första deltävlingen i Linköping.

– Det känns bra att vara tillbaka. Under åren som gått sedan förra gången har jag både jobbat väldigt mycket och blivit mamma två gånger, varit ute och haft massvis med spelningar och även skrivit en hel del låtar till andra artister, berättar Sonja för Hänt.

Sångerskan bor med sin make Jörgen, 41, och de två barnen Teddy, 8, och Ninni, snart 4, på Färingsö utanför Stockholm. Vad gäller att hon kunnat jobba så mycket även som nybliven småbarnsmamma passar Sonja på att hylla maken:

– Det har fungerat jättebra. Naturligtvis också för att jag har en fantastisk partner, min man som är så grym. Jag är aldrig orolig, utan kan åka iväg och vet att allting funkar. Så är det inte för alla mammor.

Annons

Anledningen att hon nu väljer att vara med i Melodifestivalen igen är enkel:

– Låten kändes rätt och jag kan stå för den till hundra procent, säger hon.

Har tagit ett stort beslut

Sonja berättar mer om sitt bidrag Sluta aldrig gå.

– Jag känner mig hemma i den, men ändå är det något nytt. Även om det är en lugn låt så finns det en puls, ett driv och en styrka i den. Och det jag vill förmedla är också styrka och hopp till var och en som går igenom något tufft. Det är det ganska många som gör och jag vill kunna ge dem ny kraft.

Själv går inte Sonja Aldén igenom något som är särskilt svårt just nu, utan hon mår bra och trivs med livet. Dock har hon tagit ett tufft privat beslut inför framtiden. Hon kommer inte att skaffa några fler barn.

– Jag sa för några år sedan att jag inte ville stänga några dörrar, men den dörren är stängd nu.

Sångerskan förklarar att maken Jörgen känner likadant som hon själv och berättar om orsaken till beslutet hon har tagit.

– Vi är så nöjda med de två barn vi har och dessutom är jag ju över 40, så jag vet inte ens om jag kan få fler barn. Sen är Teddy och Ninni så stora nu och vi börjar bli bekväma med det.

FOTO: TT

Annons