LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sonja Aldéns chock efter sjukdomsbeskedet: "Blev förbannad"

13 jul, 2017 
I flera år dolde pappan sin cancer för Sonja Aldén. Hon fick inte veta någonting förrän han nästan var frisk.
Annons

Schlagerstjärnan Sonja Aldéns, 39, pappa drabbades för ett par år sedan av prostatacancer, men varken hon eller hennes syskon fick veta någonting om det. I Cancerpodden öppnar nu Sonja upp sig om chocken över det tragiska beskedet om pappan, som han valde att dölja för sina barn.

– Det var ingenting som han sa till oss. Vi visste ingenting, eller mamma visste, men inte barnen. Jag visste ingenting. När han berättade så sa han ”det här har jag gått igenom” och då var han nästan frisk och hade gått igenom behandlingar grejer, berättar Sonja.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hans anledning till att dölja cancern för Sonja och hennes syskon var att han helt enkelt inte ville oroa dem, och framför allt inte Sonja som just då hade fullt upp med både karriär och barn. Men Sonja köper inte riktigt pappans argument.

– Jag vill stötta, jag vill kunna finnas där. Men nej, då menade han att man upptäckt det jättetidigt och det gick bra och han visste precis vad som måste göras.

Annons

Som tur är har hennes pappa arbetat inom läkemedelsbranschen i hela sitt liv och mycket av hans forskningsarbete har handlat om just cancer. Han visste precis vilka tester som behövde göras för att snabbt och effektivt komma vidare processen.

– Jag blev ju förbannad när han berättade, mycket på grund av rädsla. Men också på grund av ”men gud tänk om det hade gått illa och blivit värre fort och så hade jag inte fått en chans att vara med på resan”, säger Sonja och fortsätter:

– Det kändes konstigt att inte få vara med på den resan. Jag fick vara med på slutet.

FOTO: IBL, Instagram

Annons