LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Solsidan-stjärnorna avslöjar – så blir nya säsongen

28 sep, 2019 
AvAgnethe Alm
Skådespelarna avslöjar – så blir Solsidan säsong 6
I höst är succéserien Solsidan tillbaka med en sjätte säsong.
Nu avslöjar skådespelarna vilka förändringar som skett inför den nya säsongen – och det handlar bland annat om babylycka, avslöjar de.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

TV4:s succéserie Solsidan fångade genast tv-tittarnas intresse när programmet började sändas 2010. Sedan dess har vi fått följa gänget på Solsidan i hela fem säsonger och 2017 släpptes även i en långfilm med skådespelarna, som består av bland andra Felix Herngren, 52, Josephine Bornebusch, 38, Johan Rheborg, 56, och Mia Skäringer, 42.

Efter långfilmen tog produktionen dock en paus. Det dröjde fram till förra året innan TV4 kunde gå ut med den glädjande nyheten att Solsidan skulle komma tillbaka. Denna gången med inte bara en, utan tre säsonger – och beskedet möttes av jubel och hurrarop från Solsidan-fansen. Den nya säsongen, som blir den sjätte i ordningen, har premiär i oktober.

Johan Rheborg: ”Lyx att få åldras i en karaktär”

Under lördagen sände TV4 en längre intervju med Solsidan-skådespelarna i morgonprogrammet Nyhetsmorgon. För programledaren Jenny Alversjö, 45, berättade de om känslan över att få jobba tillsammans igen med tv-serien.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– När man ses igen när man inte har setts på ett tag så känner man att det är så lätt att hitta in i gänget och i karaktärerna. Man kommer direkt in i sin arbetssituation på ett skönt sätt, säger Mia Skäringer i Nyhetsmorgon.

I intervjun avslöjar skådespelarna att det blir en del förändringar i den nya säsongen av Solsidan. Bland annat så har karaktärerna åldrats, vilket Johan Rheborg ser som något positivt.

– Det är inte så ofta man får åldras i en karaktär och det är ju någonting som är ganska kul att ge sig på, säger han och fortsätter:

– Barnen som jag spelar mot har ju blivit tonåring och det öppnar ju upp nya möjligheter till berättelser och… ja, en lyx att få åldras i en karaktär.

Förändringar i nya Solsidan-säsongen

Johan Rheborg berättar att det dök upp nya sidor hos karaktärerna när de gjorde långfilmen, vilket han menar har påverkat den nya säsongen till det bättre. Hans egna karaktär Fredde skaffar sig en rad nya hobbys i den nya säsongen, avslöjar han.

Annons

– Han utforskar sina nya sidor och det är inte populärt givetvis. Man ska ju inte spoila, men han försöker sig på lite olika saker. Men det är ju egentligen att dra in pengar han är bra på, säger Johan Rheborg.

När det gäller karaktärerna Anette och Ove Sundberg som spelas av Henrik Dorsin, 41, och Malin Cederbladh, 53, så har paret fått ett litet kärleksbarn.

– Vi har ju fått ett litet tillskott i vår familj, som har ett visst släktskap med andra i grannskapet. Det blir ju en större familj för Ove och Anette på ett underbart sätt, säger Malin Cederbladh.

En annan förändring i familjen Sundberg är att Ove har skaffat sig ett skägg.

– Hans skäggväxt har vuxit lite. Han har ett litet skägg. Man vill ju förnya sig när man har gjort sex säsonger. Det är också för att man ska kunna skilja på säsongerna, för vi pratade om det att det är svårt för oss att komma ihåg vilken som var säsong ett och säsong två. Men nu jag i alla fall att säsong sex, då är det skägg, säger Henrik Dorsin.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TV4_Cmore

Annons