LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Soldoktorn: Så räddar Tilde de Paula min julafton

17 dec, 2017 
Hänt
Varje vecka svarar doktor Mikael Sandström på frågor om sjukdomar i TV 4:s Nyhetsmorgon. Men en envis fråga från programledaren Tilde de Paula Eby fick honom att erkänna sin ensamhet på julen när kamerorna slocknat...
Annons

År 2010 hamnade läkaren Mikael Sandström på TV4, där han nu under sju år tillsammans med Peter Jihde och Tilde de Paula Eby har svarat på tittarfrågor som rör sjukdomar och olika åkommor.

– Jag är där varje tisdag och får in ungefär 400 frågor per gång. Jag hinner inte svara på allt, men läser alla frågor, säger Mikael Sandström, och menar att tv-jobbet är en bra, lättsam kontrast till det annars tyngre jobbet som överläkare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Med åren har Tilde de Paula Eby och Peter Jihde blivit mer än hans kollegor. Han har just hälsat på Tilde, som han även gör podcasten ”Läkarpodden” med, och hennes familj i deras hus i Palma.

Och sedan 2012 har Mikael, som gått igenom en svår personlig kris, firat jul tillsammans med både Tilde och Peter.

– Det började med att vi hade sänt ett program på julafton, berättar Mikael. Tilde frågade vem jag skulle fira jul med och jag hummade stammande till svar. Hon fortsatte envist att fråga och när det kom fram att jag skulle vara ensam tvingade hon mig mer eller mindre hem på jullunch. Därefter tomtade jag hemma hos Peter och blev sedan kvar där hela julafton. Det har blivit en fin tradition. Jag tycker det är en otroligt vacker tanke: även om de inte känner mig så väl öppnar de sina hem för mig.

TEXT: Frida Funemyr

FOTO: IBL

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Annons