Doktor Mikael Sandström om uppbrottet från Robinson-Camilla

Soldoktorn Mikael Sandström och Robinson-Camilla Eggenberger.

Doktor Mikael Sandström berättar nu sanningen om relationen med den forna Robinson-deltagaren Camilla Eggenberger som nu tagit slut.
– Det var då, säger han till Hänt.

För sexton år sedan tävlade både Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 61, och Camilla Eggenberger, 53, i Robinson och i våras möttes de återigen. Då på en dejt i Paris, där de tillägnade en hel romantisk helg tillsammans. Vid tillfället lade både Mikael och Camilla ut en varsin bild från resan på sina sociala medier, som visade att de var där tillsammans.

Men nu verkar den korta kärlekssagan vara över. För Hänt berättar Mikael Sandström att de inte träffas längre.

– Ja, det var ju känsligt sådär. Vi var ju på någon resa och sådär, så var det. Men det var då och så är det inte nu, säger han.

Det blev ingenting av det?

– Det blev ingenting där.

På frågan om han träffar någon annan säger tv-profilen att det är dött på kärleksfronten.

– Nej det är lika dystert som vanligt.

Letar du efter någon ny? Dejtar du?

– Både och. Jag är ju inte helt purung så det är klart, jag vill ju inte vara ensam i mitt liv. Men det är en balansgång. Man blir bekväm av sig när man blir lite äldre med att det ska passa med massa saker. Så jag fyller upp med massa annat under dagarna, som massa jobb, som att göra tv och skriva böcker. Så man fyller upp och så finns det inte plats för något annat sen, så jag motarbetar mig själv lite grann ibland, säger han.

Har hoppet uppe

Men trots att Mikael Sandström lever ensam just nu så verkar han ändå ha tron om att även han ska hitta kärleken.

– Rätt som det är så springer man väl på någon, säger han till Hänt.

Tv-doktorn har i en tidigare intervju med Hänt i somras berättat hur han tänker kring sin framtida kärlek. Han kunde inte riktigt ge svar på hur hon ska vara, eftersom det kommer märkas den dagen det händer.

– Det vet jag när jag träffar henne. Jag fick den frågan av min son när han var 17: ”När vet man när man är kär?”. Då svarade jag: ”Om du inte vet att du är kär så är du inte kär”. Detsamma gäller för mig. När jag träffar henne, då vet jag, sa han då.

FOTO: TT/Stefan Mattson, TT/Jonas Ekströmer