LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sofie Prydz tackade ja till Svenska Hollywoodfruar på fyllan

08 nov, 2016 
AvOla Brising
Hänts Maggie Divina träffade nya Hollywoodfrun Sofie Prydz, 34. Här berättar hon öppet om maken och DJ-stjärnan Eric Prydz, 40, sitt seriösa men kaosartade liv och att hon och de andra fruarna är så olika varandra det bara går.
Annons

Hur kommer det sig att ni flyttade till USA?

– När vi fick barn bodde vi i Stockholm, men Eric var väldigt mycket i USA och jag ensam i Stockholm långa perioder med vår dotter och mitt jobb som veterinär. Det funkade inte så vi skulle testa att bo i USA ett år tänkte vi. Det var inte meningen att vi skulle vara kvar, mer en kul grej och så kunde Eric få göra karriär. Sen älskade vi det. Jag hade aldrig varit i LA eller Hollywood, trodde jag skulle komma dit och känna att det är en stad man är i några månader, ingen plats att uppfostra sina barn på. Men det var inte alls som jag trodde. Det var så mycket mer jordnära och familjärt. Livsstilen passar mig utmärkt. Det är inte alls så plastigt och falskt som jag trodde det skulle vara utan tvärtom.

Var det läskigt att lämna Sverige och tryggheten?

– Nej. Sånt har aldrig stört mig. Jag älskar att resa och äventyr. Av mig och Eric är jag den som vill ut och ha äventyr så när han ringde mig från LA på fyllan och sa.”Det är jättehärligt här. Ska vi inte flytta hit?” var jag tvungen att nappa.

Sofie Prydz och maken Eric har varit ett par i 10 år, men har känt varandra ännu längre än så.
Sofie Prydz och maken Eric har varit ett par i 10 år, men har känt varandra ännu längre än så.

Hur länge hade ni varit tillsammans?

– Kanske sex år. Innan vi fick barn var jag med honom överallt. Då reste vi hela tiden. Det var mycket festande också. Nu är det inte det längre. Han reser fortfarande för att spela, men det är inte som det var innan vi fick barn. Han tycker inte heller det är så roligt att åka runt på fester. För honom är det ett jobb och för mig så… Jag har redan gjort alla de där klubbarna så jag har ingen lust att åka med längre.

Annons

Vad är det roligaste minnet från den tiden då ni åkte runt och festade?

– Alla somrar på Ibiza på Café Mambo. Jag var sjövild när jag var ung och är glad över alla galna upptåg jag gjorde. Eric tycker jag är en helt annan person efter att jag blivit mamma.

Hur träffades ni?

– Jag jobbade på Ibiza och Eric jobbade också där. Jag var dykinstruktör. Vi lärde känna varandra och var vänner i flera år innan vi blev ett par.

skarmavbild-2016-11-08-kl-14-03-11
Sofie har tackat nej till att medverka i programmet flera gånger tidigare, men hittade en lucka i sitt annars så fullspäckade schema som gjorde att hon tog chansen den här säsongen.

Varför tackade du ja till att vara med i “Svenska Hollywoodfruar” efter att ha sagt nej så många gånger?

– Jag hade en lucka på tre månader i våras då jag bara jobbade deltid och visste att jag hade ett dubbelt heltidsjobb framför mig. Det var första gången jag hade det lugnt på väldigt länge och det råkade vara samtidigt som inspelningen av Hollywoodfruar. Sen blev jag tillfrågad en kväll då jag mådde väldigt bra och hade druckit mycket vin. Så jag tänkte bara: “Sofie. Nu har du varit så seriös i så många år, pluggat stenhårt till veterinär och inte missat en enda tenta på hela utbildningen, sen fått barn på det. Skulle du inte bara kunna bjuda dig själv på att göra något helt annorlunda, oseriöst fast kul? Strunta i vad andra tycker om det här. Tänk om du bara lever en gång. Du får chansen nu att göra något helt annorlunda“. Det här kommer inte leda mig någonstans på det sättet att jag tänker göra en parfym eller starta eget klädmärke. Det är bara en rolig erfarenhet.

Annons

Har kändisskapet lockat?

– Absolut inte. Tvärtom. Hade det varit en inspelning i Sverige och vi hade bott kvar där skulle jag aldrig ha gjort det. Det passar mig utmärkt att det bara visas i Sverige och är en hel ocean mellan oss. Annars hade jag aldrig ställt upp.

skarmavbild-2016-11-08-kl-14-13-24
Enda orsaken till att Sofie vågar berätta om privata saker som förbannelser hon försöker bli av med genom att heala sin aura i “Svenska Hollywoodfruar” är att programmet bara sänds i Sverige.

Är det något som hänt under inspelningarna du haft ångest för att det ska sändas?

– Efter vissa inspelningsdagar kunde jag sitta med lite ångest och tänka att nu blev det lite flamsigt eller vad sa jag där, men jag kan inte komma på något speciellt tillfälle. Efter de två dagar vi träffades allihopa var jag mentalt slut också därför att det var så jäkla tungt. Jag hade inte förväntat mig att det skulle vara så intensivt att vara tillsammans allihopa. En frulunch på tv är bara några minuter, men vi har suttit där och matat de där konflikterna i timmar.

Annons

Hur mycket umgås ni Hollywoodfruar när kamerorna inte är på? Ringer ni varandra?

– Egentligen inte. Jag hann bara umgås med Elena och Gunilla utanför de här fruluncherna och pressfotograferingarna och då fick man inte möjlighet att lära känna varandra eftersom det var så mycket fokus på hatet och dramat. När jag umgicks själv med Gunilla och Elena kom jag dem lite närmre däremot, så båda två har jag nån gång sporadiskt haft sms-kontakt med… Men jag har inte hängt med nån av dem och tror inte nån av oss fem fruar har något gemensamt. Vi är så olika varandra det går.

Kan du tänka dig att vara med någon mer säsong?

– Om jag få en ny sån här livslucka på ett par månader så skulle jag ta chansen, men nu är jag så långt från programmet man kan komma. Jag lever ett helt annat liv och jobbar mer eller mindre konstant som veterinär.

Sofie Prydz från "Svenska Hollywoodfruar"
Sofie Prydz tycker det är jättepinsamt när folk försöker dra fördel av sitt kändisskap och skulle aldrig någonsin göra så själv.

Gunilla bad nyligen personalen i en Chanel-butik att googla henne då hon hade glömt sitt leg. Därigenom fick hon handla utan  ID. Skulle du dra fördel av ditt kändisskap på liknande sätt om du hamnade i den sortens knipa?

Annons

– Aldrig. Jag har aldrig någonsin ens kunnat ta orden i min mun, att som mina kompisar ville när jag var yngre, säga att jag var Eric Prydz flickvän för att komma in på nån klubb. Jag skulle aldrig över min döda kropp kunna göra det. Jag tycker det är så skämmigt.

Vad skulle du ha för artistnamn om du var DJ som Eric?

– Miss Kaos. Det finns ingen som har så mycket kaos i sitt liv som jag. Jag har ingen koll på nånting. Allting försvinner. Det är så mycket dramatik. Det händer kaosartade saker i mitt liv non stop. Folk tror inte att det är sant. De tror jag spär på.

skarmavbild-2016-11-08-kl-14-12-07
Fast hon är ambitiös, flitig och målinriktad är Hollywoodfruns liv totalt kaotiskt.

Kan du ge exempel på kaoset i ditt liv?

– När jag skulle flyga hem till Sverige förra året ensam med barnen. Det är nattflyg och alla vill sova, men Elliot,3 , gallskriker som en stucken gris så man sitter där, mår dåligt och tänker att hela planet hatar en. Han har ögoninflammation också och ögonen är igenkletade. Så får jag honom äntligen att somna. Jag har lagt honom nedanför mig på golvet. Men sekunden då han somnat vaknar Leja, 5, på stolen bredvid och säger “Mamma, jag måste bajsa“. Jag försöker få henne att vara tyst. Elliot vaknar ändå, sätter sig upp, dunkar huvudet i stolen, får panik och börjar skrika igen eftersom han gjort illa huvudet, ögonen är igenkletade och han inte ser något. Då säger Leja: “Mamma. Jag har bajsat på mig.” Så in på toaletten. Det är kolsvart och Leja har bajsat på sig. Jag ska försöka få av henne byxorna samtidigt som jag håller i Elliot. Det är som ett pussel där inne. Jag trampar i hennes bajs och får bajs på hela foten. Leja och Elliot gråter redan. Jag börjar också gråta…Till sist lugnar jag mig väl, men det tar ett tag.

Foto: IBL, TV3

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons