Sofie Hodén vinner Farmen 2020

Sofie Hodén vinner Farmen 2020

Ikväll var det äntligen dags för final i årets Farmen. Efter en tuff kamp stod det till slut klart att det är Sofie Hodén som är årets farmare.
Men vägen dit har inte bara varit en dans på rosor.

Under söndagskvällen höjdes spänningen i TV4:s Farmen rejält när Johanna Ågren, 29, och Sofie Hodén 29, ställdes ansikte mot ansikte under finalen. Trots vännernas glädje att få möta varandra i det avgörande ögonblicket blev det en tuff match innan Sofie till slut lämnade tinget som vinnare av Farmen 2020.

– Det kändes FANTASTISKT att vinna, obeskrivligt! Det var så otroligt mycket känslor på samma gång, säger Sofie Hodén om vinsten till Hänt.

Men trots att Sofie menar att sommaren på gården var fyllt med skratt och glädje menar hon också att det inte alltid har varit helt enkelt.

Sofie Hodén vinner Farmen 2020

Sofie Hodén grät av lycka då hon stod klar som vinnare av Farmen 2020.

Precis som alla andra år har denna säsong av Farmen varit fyllt med intriger och maktspel. En av de deltagare som har porträtteras som ledande i spelet är Jens Rönnqvist, 31, som flera gånger konfronterats av de andra deltagarna på grund av sitt hårda spel.

Sofie Hodén har sedan starten ingått i Jens pakt men under de senaste veckorna har vännerna glidit desto längre i från varandra.

– Hoppas inte att Jens kommer tillbaka, jag orkar inte det, sa Sofie i programmet samma dag som han fick lämna Farmen efter att ha mött Fredrik Andersson i tinget under finalveckan.

Har ingen kontakt med de andra deltagarna

Även om Sofie själv menar att hon inte ångrar sitt samarbete med Jens erkänner hon att relationen dem i mellan tärde väldigt mycket på henne fram mot slutet.

– Jag och Jens är extremt olika som personer men det vi hade gemensamt var viljan att vinna. Det blev en del diskussioner och tjafs och ett väldigt tråkigt slut på det samarbete vi haft denna sommar. Men vi har absolut inget ont emot varandra idag, säger Sofie efter att hon till Hänt gått ut som vinnare av Farmen 2020 och fortsätter:

Farmen 2020: Jens Rönnqvist

Jens Rönnqvist.

– Sedan har jag inte haft någon kontakt med honom däremot, men det har jag knappt haft med någon av deltagarna. Det beror på att jag bor på Sri Lanka halva året så det har varit full rulle och jag har inte direkt haft tid.

“Hoppades på att få möta någon av killarna”

Och det är inte bara Jens som Sofie känt sig osäker på under sin tid på Farmen.

– Jobbigast var att vara ifrån min familj. Sen var själva ”spelet” extremt tufft på det plan att man aldrig vågade lita på någon annan deltagare fullt ut, berättar hon för Hänt.
Men trots att Sofie under finalen hade problem med ett infekterat finger är det bara med varma känslor som hon ser tillbaka på att få möta vännen Johanna i tinget.
–Jättekul att det var två tjejer tycker jag! Främst för att det blir en mer spännande tävling eftersom man möts i både styrka, kunskap och teknik. Samtidigt tycker jag att Fredrik eller Peter också hade varit värda finalister. Förut hoppades jag på att få stå emot någon av killarna då jag trodde mig ha störst chans att vinna i finalen. Men jag är väldigt glad över att det blev jag och Johanna ändå!
FOTO: TV4