Sofia Wistams markering mot Orup inför alla – efter skilsmässan

Sofia Wistams markering mot Orup inför alla – efter skilsmässan

Sofia Wistam öppnar sitt hjärta och hela själen i Sommar i P1 2020.
I programmet avslöjar hon att karriären började med en lögn och bjuder även på ett öppet drag mot ex-maken Orup.

När sommarvärdarna för Sommar i P1 2020 presenterades så visade det sig att programledaren Sofia Wistam var en av sommarpratarna. Hon valde att inleda sitt avsnitt med att berätta om sin dotter Sindys narkolepsi och känslorna kring det.

Men senare i programmet berättar hon om sin väg till framgången, men framförallt hur allt började – med en lögn.

Sofias ord om hur karriären tog fart

Lögnen som Sofia tidigare dragit, och nu berättar om, blev starten på hennes karriär.

Hon hade hittat en annons i en tidning där två fotografer sökte en fotoassistent med erfarenhet av mörkerrums-arbete.

– ‘Hur svårt kan det vara?’ tänkte jag. Jag läste på och experimenterade, för att sedan gå på den här anställningsintervjun. Och ja, jag kan ha överdrivit lite, säger Sofia Wistam i sitt sommarprat och fortsätter:

– Jag fick jobbet. Men sen fick jag ju lära mig den hårda vägen. Det blev många timmar i mörkerrummet. Och det jobbiga är ju att om man tar med sig instruktionsböcker in i mörkerrummet så måste man ju sen släcka lampan. Det blir lite knepigt, kan man ju lugnt säga.

Sofia Wistam rosa klänning

Sofia Wistam på röda mattan i rosa klänning. FOTO: TT

Draget mot Orup

Sofia Wistam jobbade hårt och efter några år kom det första egna uppdraget. Agneta Fältskog skulle göra comeback och behövde ett skivomslag – och ringde Sofia!

– Sen var bollen i rullning. Orup, Carola, Anders Glenmark, Jerry Williams och mängder av andra artister anlitade mig för både kläder, plåtning och turnékoncept, säger Sofia Wistam i Sommar i P1 och drar igång en låt.

Men inte vilket låt som helst – nämligen Som isarna när det blir vår av ingen mindre än just Thomas ”Orup” Eriksson. Att spela upp sitt ex låt i sitt eget sommarprat är ju otroligt stort. Riktigt fint av Sofia!

Orup och Sofia Wistam

Ex-turturduvorna fångades på bild år 1990. FOTO: Micael Engström/TT

Sofia Wistam och Orups kärlekssaga

Sofia och Orups bakgrund ser ut som så att de gifte sig år 1989 och fick sonen Kid Eriksson tillsammans. Men kärleken varade inte för evigt. Utan år 1996 valde ex-paret att skilja sig.

Något kanske inte alla hade koll på är att Sofia Wistam fotat omslaget till Orups skiva Orup 2 som gavs ut 1989, samma år som ex-paret gifte sig.

Idag har det en bra relation och är stolta föräldrar till sonen Kid som även han gått i pappas fotspår och sysslar med musik.

FOTO: Olle Sporrong/TT, Karin Törnblom/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!