LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sofia Wistams kritik mot Kristallen: ”Ser inte varför...”

31 aug, 2023 
Moa Risberg
Angelica Hedlund
Benjamin & Bianca Ingrosso, Sofia Wistam
Under måndagskvällen gick Kristallen av stapeln där flera vinnare korades inom TV- och filmbranschen.
Efter galan sätter programledaren Sofia Wistam ner foten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistam om händelsen med Let’s dance-deltagaren – lögnen för makenBrand logo
Sofia Wistam om händelsen med Let’s dance-deltagaren – lögnen för maken

Nyligen gick Kristallen-galan av stapeln, en kväll där hjältar inom tv- och filmbranschen hyllas för sina insatser i serier, filmer, tv-program och dokumentärer som de gjort under det gångna underhållningsåret.

Den spektakulära galan ägde rum på Cirkus i Stockholm och leddes av inga mindre än duon Mark Levengood och Kristina ”Keyyo” Petrushina.

Under kvällen korades bland annat årets manliga- och kvinnliga skådespelare, årets tv-personlighet, årets livsstilsprogram och årets realityprogram.

Sofia Wistam sätter ner foten: ”Ser inte varför...”

En som givetvis var på plats på galan var den omåttligt populära programledaren Sofia Wistam som bland annat lett det egna programmet Sofias änglar, som belönades med en kristall 2019.

Efter att ha varit aktiv inom branschen sedan början på 90-talet har Sofia gått på galan otaliga gånger. Men programledaren har en synpunkt rörande den populära galan som direktsänds på SVT. Något hon berättar för Hänt:

Annons

– Kristallen för oss som jobbar med tv är jättekul, jag har jobbat med tv så många år och man träffar gamla kollegor och blir uppdaterad om vad det görs för program, säger Sofia.

Vi hörde i podden att du såg fram emot Kristallen men att du var lite skeptisk mot att det skulle tv-sändas, varför det?

– Jag tycker att det här är en bransch-gala, så egentligen ser jag inte varför man ska tv-sända det. Jag tycker att vi absolut ska premiera och ge priser till de som gör ett bra jobb.

Hon tillägger:

– Men jag tycker att vi kanske skulle skruva det till att inte tv-sända galan och sedan ge priser till bästa fotograf och regissör också, mer till de som jobbar bakom kameran. För de är faktiskt är gäster på galan också, säger Sofia.

Sofia Wistams glädje under Kristallen

Under galan satt Sofia tillsammans med podd-partnern och väninnan Pernilla Wahlgren som var nominerad till en kristall i kategorin årets tv-personlighet, för sitt program Wahlgrens värld. Även Pernillas son, artisten Benjamin Ingrosso var nominerad inom samma kategori, efter sin insats i sitt egna matlagnings program Benjamin's.

För Hänt berättar hon om känslan när vinnaren i kategorin skulle utses.

– Jag satt bredvid Pernilla som var nominerad i samma kategori som Benjamin, men så vann ju Benjamin. Då kände jag också som mamma, att man hellre vill att ens barn vinner än en själv. De blev så glada, säger Sofia.

FOTO: Christine Olsson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons