LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sofia Wistam om framtiden för Sofias änglar – efter tittarnas oro

26 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Sofias Wistam Sofias änglar
Många har varit oroliga över att Sofias änglar ska slutas sändas på tv.
Nu svarar Sofia Wistam på tittarnas oro för första gången.
Annons
Allt om Sofia WistamBrand logo
Allt om Sofia Wistam

Sofia Wistam är nu i full gång med höstens tv-inspelningar, men istället för att spela in Sofias änglar håller hon istället på med ett nytt format av programmet. Den nya satsningen heter Sofias änglar - den stora återföreningen och går ut på att man får följa Sofia när hon åker tillbaka till familjer som hon träffat tidigare i programmet för att se hur det har gått. I podden Wahlgren & Wistam berättar hon om den nya uppföljningen.

– Jag åker tillbaka till några som jag inte har kunnat släppa. Som jag har tänkt väldigt mycket på och är lite nyfiken på. Det är ett fantastiskt program där vi får göra skillnad på ett annat sätt. Det är inte alltid bara att bygga utan det blir andra dimensioner också liksom, säger hon.

Den senaste tiden är det många tittare som har uttryckt sin oro för Sofias änglars framtid. Anledningen bakom oron är att programmets pressansvarig tidigare har sagt att det sista avsnitt av programmet kommer att sändas den 18:e november. Nu berättar Sofia hur det faktiskt ligger till.

Annons

Sofia Wistams egna ord om Sofias änglars framtid

Det är i Wahlgren & Wistam som Sofia väljer att berätta för lyssnarna hur det egentligen ligger till med Sofias änglar.

– Jag får många frågor om att Sofias änglar ska sluta sändas, men då kan jag säga att ni inte behöver oroa er, säger hon innan hon fortsätter:

– Just nu håller jag på att spela in en liten specialsäsong bara där jag hälsar på familjer och följer upp och gör lite till. Men sen så hoppas jag verkligen att det vanliga Sofias änglar fortsätter också.

Gripande händelsen i programmet

För några veckor sedan åkte Sofia och hälsade på en kille som heter Jimmy som hon träffat genom programmet förut. Det var efter att han bröt nacken i en trampolinolycka som livet vände för honom och hela hans familj, och hans resa är något som har berört Sofia otroligt mycket. Sist hon var där kände hon att det fanns en gnista hopp hos Jimmy, men den här gången blev hon istället helt förkrossad.

Annons

– Det jag blev mest upprörd över, och som jag bara vill skrika och slåss över, är att man i vissa kommuner inte får så mycket assistens, berättar hon innan hon fortsätter:

– Så Jimmy som är 22 år går och lägger sig klockan nio på kvällarna för att assistenten sen måste gå hem. Så han ligger alltså där, 22 år gammal, med sin telefon och kan inte gå upp överhuvudtaget själv. Så då ligger han med sin telefon och tittar vad polarna håller på med. Förstår du, det är så hjärtskärande att man bara vill skrika.

Men trots det har Sofia Wistam hopp. Hon berättar att de under tiden hon var där tog tag i en hel del tillsammans och att han trots allt kommer kunna få en fin framtid så länge han får det stöd han behöver.

– Vi gick och kollade på lägenheter och vi träffade en jobbcoach. Det var så kul och nu håller jag verkligen tummarna. Han kommer kunna bo själv, ha polare hemma, ha tjej, ha jobb och ha körkort. Allt det där kommer kunna falla på plats.

FOTO: Dplay/Kanal 5

Annons