Sofia Wistams chock efter samtalet från sonen Lennox

Sofia Wistam

Sofia Wistam är mamma till fyra barn.
Efter att fått ett samtal från yngsta sonen Lennox hamnade hon plötsligt i chock.
– Det har gått för långt nu, säger Sofia i Wahlgren & Wistam.
Slå på ljud

Förutom att vara en av Sveriges främsta programledare driver Sofia Wistam, 54, dessutom den populära podcasten Wahlgren & Wistam tillsammans med vännen Pernilla Wahlgren, 52.

Sofia är mamma till fyra barn

I podden tar de upp olika historier från sina liv och det blir även en hel del familjesnack. Sofia är mamma till fyra barn. Den äldsta sonen Kid Eriksson, 29, fick hon tillsammans med ex-maken Thomas ”Orup” Eriksson, 61. Det forna paret gifte sig 1989 men gick sedan skilda vägar år 1996.

Förutom Kid är Sofia även mamma till sönerna Texas Wistam, 16, och Lennox Wistam, 14, som hon har tillsammans med sin nuvarande man Magnus Wistam. 

Men innan Sofia fann sin Magnus var hon tillsammans med Anders Rahm. Faktum är att det var just ex-pojkvännen Anders som introducerade Sofia och nuvarande kärleken för varandra. Sofia och Anders fick innan dess dottern Sindy Rahm, 20, ihop.

Sofias stora chock efter samtalet från sonen

I ett nytt avsnitt av podcasten berättar Sofia att hon funnit ett stort intresse för racketsporten padel. Vad som däremot väckt oro inom Sofia är hur pass mycket av hennes fokus som just lagts på det nya intresset. Det har nämligen påverkat hennes yngsta son Lennox.

– Jag har min sista lediga vecka så jag är lite bananas nu. Jag spelar både på morgonen och på kvällen. Jag går upp och är taggad, vad ska hända, vem ska jag spela med och ska jag ta lektioner eller inte. På med kläderna och åker iväg, spelar, är svettig, går till min väska. Det här var imorse då och så tittar jag på telefonen och ser att Lennox har ringt typ tre gånger, säger Sofia och fortsätter:

– Jag blir lite orolig. Han är ju i skolan, varför ringer han? Så jag ringer tillbaka och undrar om det är något som hänt. Han svarar du glömde att väcka mig? Alltså på riktigt, jag har haft barn i typ hundra år, jag tycker att det är mysigt att väcka dem. Jag har väckt Lennox varje morgon de senaste 14 åren.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Det har gått för långt nu”

Podcast-kollegan Pernilla skrattar och menar att även hennes son Theo Wahlgren, förväntar sig att hon ska väcka honom på morgonen. Något som får Sofia att erkänna att hon har skuldkänslor.

– De vet att mamma kommer och väcker. Jag har glömt bort honom och bara åkt till padeln. Då har det gått för långt, det har gått för långt nu, jag erkänner, säger Sofia i podcasten.

Lennox tog dock inte händelsen allt för hårt utan istället var det främst Sofia som chockades över sitt beteende.

– Han skrattade åt det för det är ju knäppt. Han var inte arg men jag blev förvånad över mig själv.

LÄS OCKSÅ: Barnens sorg efter Sofia Wistams beslut för Över Atlanten

LÄS OCKSÅ: Sofia Wistam om dottern Sindys kamp mot obotliga sjukdomen

FOTO: Karin Törnblom/TT/Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!