Sofia Wistams avslöjande om namnvalet till sonen Kid

Sofia Wistams avslöjande om namnvalet till sonen Kid

Sofia Wistams och Thomas ”Orup” Erikssons son Kid fyllde i dagarna 28 år.
I samband med födelsedagen avslöjade mamma Sofia Wistam en bakomliggande faktor till namnvalet Kid.
Slå på ljud

1989 gifte sig artisten Thomas ”Orup” Eriksson, 61, och programledaren Sofia Wistam, 53. Tre år senare fick de sonen Kid Eriksson, 28, tillsammans, innan de 1996 valde att gå skilda vägar. 2017 blev kändissonen Kid Eriksson ett välkänt ansikte för många svenskar, när han tillsammans med banden Tjuvjakt slog igenom med låten Tårarna i halsen som spelades varmt på radio under sommaren.

I dagarna fyllde Kid Eriksson 28 år och i samband med födelsedagen la Sofia Wistam upp en hyllning till sonen på Instagram.

”Grattis min fina, fina förstfödde son. 28 år idag! Shit, vad fort tiden går när man har roligt!!!”, skrev Sofia och fortsatte:

”Jag älskar dig massor och är sååå stolt över allt du gör. Bra värderingar, ödmjuk, generös och rolig. Dessutom producerar du grymt bra musik! Tänk att du ärvde min enorma musikalitet.”

Sofia Wistam om förlossningen

Förutom att vara musikproducent och en av medlemmarna i gruppen Tjuvjakt jobbar Kid Eriksson även med att klippa mamma Sofia Wistams podcast Wahlgren & Wistam. Podden har Sofia tillsammans med vännen Pernilla Wahlgren, 52, och i avsnittet som publicerades på Kids födelsedag passar Sofia på att skicka ytterligare en grattishälsning till sonen och för poddkollegan Pernilla börjar Sofia Wistam berätta om dagen Kid kom till världen.

– Helt plötsligt så kände jag att det här är en riktig värk och vi satte oss i bilen – och jäklar i nåda sen gick det fort alltså. Jag tror att han var ute på tre timmar från att jag låg där i sängen och vattnet gick, så hade han bråttom ut, berättar Sofia Wistam och fortsätter:

– Jag hade ingen bedövning alls och hans pappa stod och käkade typ en ostmacka och trodde ”det här kommer ta tid”. För man hade ju packat med spel och grejer som man ”ja, ja, vi går och vandrar och spelar spel och väntar på att barnet ska komma” – det här hann vi ju inte riktigt med.

Namnavslöjandet om sonen Kid

I podcasten Wahlgren & Wistam avslöjar Sofia Wistam dessutom en bakomliggande faktor till att det blev just namnet Kid – och inte Nelson som var ett av namnförslagen.

– Sen så tittade han ut, den här Kid. Kid som också eventuellt skulle ha hetat Nelson tror jag, men det kom någon noshörning…, berättar Sofia och fortsätter:

– Så det förstörde det namnet.

Pernilla Wahlgren stämmer skämtsamt in:

– Jävla noshörning, hatar när de förstör.

FOTO: TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!