Sofia Wistam om familjens avslöjande – deras vänner är rädda för henne

Sofia Wistam

TT
Den trevliga spelkvällen slutade på ett litet märkligt sätt för Sofia Wistam. Hon berättar nu att hennes barns kompisar är rädda för henne.
Allt om Sofia Wistam
Slå på ljud

Förra veckan berättade Sofia Wistam och ett storbråk med ett av barnen. Grälet slutade med att hon kastade sönder tallrikar och porslin i ren ilska. Det var dock vara lugnt nu, och Sofia berättar i podcasten Wahlgren & Wistam att hon och maken Magnus Wistam hade en härlig söndagskväll tillsammans sönerna Kid, Texas, Lennox och dottern Sindy.

De spelade Sällskapsspelet som går ut på att man svarar på olika typer av frågor.

– När vi läste det så fick vi mysiga diskussioner, jag och barnen. Men så fick jag en fråga som löd ”vilken av dina barns kompisar tycker du mest eller minst om”, eller tvärtom, ”vilken av dina föräldrars kompisar tycker du mest eller minst om”, berättar Sofia Wistam för podd-kollegan Pernilla Wahlgren.

”Mina kompisar vet ju att du inte gillar dem”

Då säger barnen något som gör att henne minst sagt förvånad.

– Då säger först Texas så här: ”men mamma, alla mina kompisar vet ju att du inte gillar dem”. Och då börjar de andra fylla i. Lennox säger: ”så är det ju med dig, mamma”. Och Cindy säger: ”Jo, men det är sedan gammalt. De kompisar jag tar hem är ett: lite rädda för dig och två: säkra på att du inte gillar dem”, säger Sofia Wistam och fortsätter:

– Kid håller också med, och som att det inte var nog kommer Magnus och säger säger: ”så är det med mina kompisar också, de flesta är lite rädda för dig”. På riktigt, det var som en intervention.

Under tiden som hon berättar om det här hörs Pernilla Wahlgren flera gånger utbrista ”oj!”. Sofia Wistam säger att hon inte alls uppfattar sig på det sättet, för om hon gjorde det hade hon försökt förändra sig. Men så slås hon av en insikt.

– Jag tänker så här, att när ungarna tar hem sina kompisar tänker jag att jag ska ge dem lite space och inte vara så på, säger hon och tillägger:

– Jag tänker att jag säger tja och sen backar. Istället har de uppfattat det som att jag dissar dem i alla år. Och jag tänker verkligen inte så, men jag vet inte.

Pernilla Wahlgrens stöd

Pernilla Wahlgren håller inte med familjen om att Sofia Wistam skulle vara läskig, och hon menar att hennes kompisar inte alls är rädda för Sofia.

– Nej, det enda som jag kommer på är att när jag frågat Theo om varför han inte leker med Lennox så har han lagt sig i fosterställning och gråtit och bara sagt: ”Sofia!”, säger Pernilla Wahlgren med ett skratt.

– Nej, vad konstigt. Jag tycker att du känns som ”hej hej" och varje gång Theo är där så hälsar du glatt på honom. Och du är trevlig mot mina vänner, jag fattar ingenting, säger Pernilla Wahlgren stöttande.

Sofia Wistam avslutar med att säga att hon ändå kanske ska vara mer på om det är det barnen vill.

FOTO: TT

Läs också: Pernilla Wahlgrens hemliga Instagram – som Sofia Wistam inte släppts in på

Läs också: Sofia Wistam i storbråk med sonen – kastade porslin i golvet

FRÅN FÖRSTASIDAN