Artikeln innehåller reklamlänkar

Sofia Wistam erkänner ungdomsbrotten i Klassfesten: "Ibland..."

Sofia Wistam kommer med ett chockerade erkännande i Klassfesten i TV4. Där berättar hon om sina kriminella aktiviteter som tonåring.

I Klassfesten på TV4 är Sofia Wistam, 52, en av gästerna. Hon har flera gånger tidigare berättat i media om sin uppväxt med skilda föräldrar i Tumba och på Lidingö. Bland annat har hon i Allehanda för två år sedan sagt dessa ord om sin pappa:

– Han var speciell och udda och inte rädd för att inte passa in. En excentrisk psykiater som arbetade med hemlösa och som såg alla människor som lika värda, en förebild för mig.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Samtidigt hade hennes far inte så mycket pengar. Så redan i unga år började Sofia Wistam, eller Eklöf som hon hette då, sy sina egna kläder av alla material hon kunde hitta. Framför allt i skolan på Lidingö, där de flesta andra barn hade rika föräldrar och fina märkeskläder, hade hon lite svårt att passa in.

– Där var det tufft, väldigt tufft att sticka ut som jag gjorde, säger den kända programledaren.

Sofia Wistam minns bland annat hur hon stickade sina egna snickarbyxor och sydde ett par shorts från gardiner hon plockat ner och tagit med sig från ett pendeltåg. Men i programmet erkänner hon också  att hon i tonåren gjorde betydligt grövre kriminella saker än att stjäla gardiner från lokaltrafiken.

Programledaren Renée Nyberg, 52, konstaterar först att alla tittare vet att Sofia är en ängel. Hon syftar på hennes tv-program Sofias änglar där hon hjälper folk som varit med om olyckor eller andra traumatiska förändringar i livet med olika praktiska saker. Därefter frågar Renée om det inte fanns något litet svart i henne under uppväxten varpå Sofia svarar att hon inte bara drack hembränt som ung på den lilla ön där hon bodde med pappan utanför Lidingö:

– Jag är rätt bra, skulle jag säga, på att tjuvkoppla båtar.

– Va? frågar Rene förvånad.

Sofia Wistam förklarar:

– Ibland när det inte fanns någon båt så…

Hon tänker efter ett ögonblick och slätar sedan över det hela:

– Eller jag lånade ju båtar då.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Orups och Sofia Wistams hyllningar till sonen efter succén: ”Snacka om omkörd”

LÄS OCKSÅ: Varm och färgglad – så överlever du hösten

FOTO: TV4, IBL

SENASTE NYTT!