LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sofia Wistams avslöjande om svenska kändismannen: ”En gång i månaden..”

02 feb, 2024 
Linn Seipel
sofia wistam
Sofia Wistam berättar i senaste avsnittet av Wahlgren & Wistam om en alldeles särskild vana en manlig kändiskompis till henne har.
– Han tycker det är fantastiskt, säger hon i podden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistam om Naked Attraction: ”Hur länge kan man prata om en pung?”Brand logo
Sofia Wistam om Naked Attraction: ”Hur länge kan man prata om en pung?”

Dunderduon Sofia Wistam, 57, och Pernilla Wahlgren, 56, har drivit podcasten Wahlgren & Wistam i över nio år. Där pratar de två bästa vännerna om allt mellan himmel till jord, men inte sällan rör det sådant som är nytt i deras liv. Denna vecka berör det all rabalder som uppstått runt Pernillas dotter Bianca Ingrosso, 29, i samband med att hon varit iväg på en alldeles särskild resa.

Efter att ha varit öppen med att hon mått dåligt länge, valde Bianca tillslut att söka hjälp hos kursgården Baravara i Rättvik. De alternativa terapiformerna har kritiserats bland annat för att vara inspirerade av den indiske mystikern Osho – även känd som Bhagwan Shree Rajneesh. En man som ligger bakom en mytomspunnen sexsekt med samma namn. Bhagwan och hans följare ska också ha förgiftat 751 människor med salmonella i en terrorattack under 80-talet, skriver Aftonbladet.

Annons

Baravara-anställde bemöter kritiken mot kursgården

Men metoderna som används på kursgården har inte inspirerats av de delarna, menar Niclas Hallstener, administratör och koordinator på Baravara.

– Nej, nej. Inspirationen kommer ju inte från Bhagwanrörelsen. Vi är inspirerade av Oshos syn på terapi och meditation, säger han till Aftonbladet.

Efter det att Bianca kom hem från vistelsen var hon vilket fall som frälst.

”Hemma från mitt livs resa på Bara Vara. Svårt att sätta det i ord för den som inte upplevt det själv. Just nu låter jag ordet WOW få lysa genom mina ögon av värme, trygghet, harmoni, kärlek och ett djupt lugn.”, skrev hon då bland annat på sin Instagram.

Sofia Wistam avslöjande om svenska kändisen: ”Han åker dit en gång i månaden”

En annan kändis som talat öppet om sin förkärlek till gården är Mello-aktuella Samir Badran, 33. Något Sofia Wistam som arbetat en del med Samir berättar mer om i senaste avsnittet av podden.

samir badran
Samir Badran. Foto: Karin Törnblom / TT

– Han åker dit en gång i månaden. Han tycker det är fantastiskt. Jag har jättemånga vänner som har varit där och tycker det är jättebra. Jag känner egentligen bara en som inte har tyckt om att åka dit, och det var en som liksom typ blev tvingad av sin fru under en skilsmässoprocess, säger Sofia Wistam i podden och fortsätter:

Annons

– Men jag tror att om man åker dit, de vill ju ha det till någon slags sexsekt, man bara nej, nej, nej – det här är mer som någon slags kom bort från sociala medier, landa i dig själv, meditera, prata inte utan landa i dig själv. Det är ju en sådan, vad jag förstått – men jag har inte varit där själv. Men jag tror att det är jättebra och Bianca tyckte det var jättebra och Samir åker dit ofta.

Något han själv också bekräftar.

– Sen jag börjat gå dit har jag hittat tillbaka till mig själv. Jag är grundad och mår så jävla bra äntligen, har Samir Badran nyligen sagt till Aftonbladet.

Enligt tidningen har även programledaren och snickaren Anders Öfvergård, 56, varit öppen med att han varit där.

FOTO: Cornelia Nordström/Expressen/TT, TV4

Annons