LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sofia Geite svarar på kritiken – så tycker hon om att jobba med Steffo

12 mar, 2024 
Maria Broberg
När Sofia Geite och Steffo Törnquist leder Nyhetsmorgon kan det ibland bli flamsig stämning i studion.
Detta får i sin tur tittarna att reagera.
Nu svarar Sofia på kritiken och berättar hur det egentligen är att jobba med Steffo.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Geite om relationen till TV4-kollegornaBrand logo
Sofia Geite om relationen till TV4-kollegorna

När Sofia Geite, 42, och Steffo Törnquist, 68, dyker upp i rutan på Nyhetsmorgon på fredagsmornarna kan allt hända.

Bland annat har det hänt att Sofia och Steffo fått så pass svåra skrattanfall där de inte kunnat få fram några ord.

I vissa fall har händelserna hyllats av Nyhetsmorgon-tittarna men det finns även de som är kritiska och tycker att det blir för flamsigt.

I en intervju med Hänt svarar Sofia Geite på kritiken och berättar om hur det är att jobba med Steffo egentligen.

Sofia Geite om att jobba med Steffo Törnquist: ’’Väldigt låg humor’’

Sofia Geite och Steffo Törnquist har jobbat ihop på Nyhetsmorgon i fyra år. Tillsammans har de programlett morgonshowen i princip varje fredag.

Till Hänt berättar Sofia nu om hur det är att jobba med Steffo egentligen:

– Han har en gedigen erfarenhet av hela journalistyrket men också av Nyhetsmorgon som program. Så att det är väldigt inspirerande och roligt att jobba med honom.

Annons

– Sen är han väldigt kul på alla sätt. Vår humor, som kan vara väldigt låg, är väldigt lik också så dags på dygnet. Det krävs inte så mycket för att få oss att tappa fotfästet, men samtidigt hittar vi tillbaka fort. Så det är någon form av allvar och lite trams eller lättsamhet som är en jättebra mix. Framför allt att han är en bra journalist och en väldigt snäll person.

Sofia Geite svarar på kritiken – uppmaningen: ’’Man kan också byta kanal’’

Trots att Sofia och Steffo ibland tappar fotfästet och får skrattanfall förstår Sofia vikten av deras arbete och tycker att man som tittare ska kunna lita på dem som programledare.

– Jag ser på det som att det är något väldigt viktigt med vilka nyheter som förmedlas. Framför allt när världen ser ut som den gör nu, och med olika information där man inte vet vart källorna kommer ifrån. Eller vem som är avsändaren. Man ska alltid kunna lita på att det vi säger är sant.

Annons

– Men mitt i allt, när det är som värst också, så måste man kanske hitta de här ljusglimtarna som gör att man ibland får skratta ut, eller man får säga fel. För att på något sätt är vi alla människor och lika.

Som programledare för Nyhetsmorgon når man ut till många tittare och blir därför lätt att kritisera när något går fel, men Sofia tycker att det är bra att man vågar komma med kritik.

– Tittarna är överlag väldigt snälla men sen tycker jag att det är bra att man vågar komma med kritik eller synpunkter eller önskemål till programledare eller journalister. Däremot kan jag tycka att när man på sociala medier pratar om folks utseende eller kläder, så önskar man ju för våra barns skull framför allt att det här samtalet, vi kanske bara borde släppa det, säger Sofia till Hänt och fortsätter:

– Nyhetsmorgons tittare är ofta väldigt rara och gulliga. Jag tror att det har att göra med att man är hemma hos dem i deras vardagsrum. Och gillar man inte det man hör eller ser så kan man ju också byta kanal.

FOTO:

Annons