LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Snacka om märkligt svar! Bob Dylan – en ouppfostrad tölp!

19 okt, 2016 
AvEmelie Tholin
Världens, just nu, mest omdiskuterade 75-åring förbryllar och fascinerar. Bob Dylan förnedrar Svenska Akademin, menar PR-mannen Niclas Lövkvist. Man måste låta genier ha sina egenheter, tycker folkvettsexperten Magdalena Ribbing.
Annons

Turerna kring årets Nobelpristagare i litteratur liknar inget annat. Först chockades halva kultureliten av att en folklig artist, låtskrivare och författare kunde utses till vinnare av världens finaste litteraturpris. Ett namn som dessutom den stora massan kände igen… Sedan kom nästa chock: Bob Dylan nobbade alla intervjuer och vägrade uttala sig om priset. Nu har över en vecka gått och härom dagen kom det första livstecknet från världens, just nu, mest omdiskuterade 75-åring. På Bob Dylans hemsida har någon nämligen uppdaterat informationen om hans senaste bok med textraden “Vinnaren av Nobelpriset i litteratur”. Någon dag senare försvann uppdateringen och den egensinnige amerikanen har fortfarande inte gjort ett offentligt uttalande. Reaktionerna är många. Vad håller han på med? Gubben borde veta hut! Inte alls oförskämt, menar andra.

Folkvettsexperten Magdalena Ribbing tycker inte man ska kräva för mycket av en man av Bob Dylans kaliber.

Annons

— Han har fått det här priset för att han är en genialisk person, och man måste tillåta genier att ha sina egenheter. Han kanske inte hade fått det alls om han hade varit en välkammad person i grå kostym som svarade på inbjudningar inom en vecka. Det är god etikett, det är klart man ska svara på ett meddelande, men han har några dagar kvar på sig, säger Magdalena Ribbing i Dagens Nyheter.

Magdalena Ribbing tycker Bob Dylan gör rätt.

Niclas Lövkvist, ägare av PR-byrån Agency, är av en annan åsikt. 

–Jag är så otroligt gammalmodig och icke-pk att jag både kan gilla Bob Dylan och samtidigt tycka att han beter sig som en ouppfostrad tölp som förnedrar Svenska Akademien, säger han till Hänt.

Om Nobelkommittéen hade vetat hur Bob Dylan skulle betett sig, skulle de valt honom då? Kommer de satsa på mer “säkra kort” framöver?

Times are changing. Onekligen. Även i fina litteraturvärlden.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons