TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Smitthärvan bland svenska skidstjärnorna – exen William och Frida drabbade

28 nov, 2023 
Linn Seipel
william poromaa och frida karlsson smittade i covid-19
En smittovåg har dragit sig in över det svenska längdlandslaget, vilket gör att flera skidstjärnor inte kommer att kunna tävla i helgen.
Här är allt vi vet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Madalena Forsberg om sonens val efter studentenBrand logo
Madalena Forsberg om sonens val efter studenten

Världscupen i längskidor är i full gång, och i helgen är det dags för Sveriges längdlandslag att tävla i Ruka, Gällivare.

Men, olyckligt nog har sjukdom brutit ut hos skidstjärnorna och vissa verkar därför inte kunna delta.

Skidstjärnorna i svenska längdlandslaget kan inte tävla i helgen – fått covid-19

– Vi är i en situation där flera i truppen har testat positivt för covid-19 efter världscuptävlingarna i Ruka. Situationen är så klart olycklig och vi vidtar i nuläget flera åtgärder för att minimera fortsatt smittspridning, då många aktiva redan är på plats i Gällivare. Till exempel genom regelbundna snabbtester, fortsatt noggrannhet med handsprit och munskydd samt att måltider intas på respektive rum, sade landslagsläkaren Rickard Noberius under tisdagen till Sportbladet.

Annons

De berörda tävlandena är Jonna Sundling, Linn Svahn och Frida Karlsson, som alltså alla smittats av covid-19. Även Frida Karlssons ex-pojkvän och tillika längdskidåkaren William Poromaa har insjuknat i viruset.

Ex-paret William Poromaa och Frida Karlsson smittade samtidigt

Som par hade man kunnat förstå smittspridningen sinsemellan William och Frida, men enligt tidigare utsagor har de separerat under hösten 2022. Detta i samband med längd-VM i Slovenien, efter ett flertal år tillsammans.

– Det växte fram under sommaren och sedan valde vi att gå ut med det efter VM för att inte ha fokus på det. Det är bättre att vara själv än i något dåligt. På ett sätt var det skönt och att bara fokusera på sitt eget. Vi har jättebra kontakt och det finns inga hard feelings. Vi är fortfarande bra kompisar, har Frida tidigare berättat om uppbrottet för SVT.

Även William verkade stå bakom beslutet, och så sent som i september uttalade sig om kärlekslivet som aningen händelselöst, i en intervju med Sportbladet.

Annons

– Det är rätt lugnt på kärleksfronten. Det är mest träna, äta, sova nu faktiskt. Men det trivs jag bra med. Jag har mycket fokus på mig själv, det är välbehövligt och bra, berättar han för tidningen.

Andra gången i år smitta kommer in i svenska längdlandslaget

Men nu är frågan hur alla i laget fått det samtidigt. Hänt har tidigare skrivit om de nära relationer som verkar finnas mellan de svenska skidstjärnorna. Inga officiella uppgifter kring smittspridningen finns, men problemet har hänt förr.

– Det har varit en tight bubbla där vi inte släppt in något virus. Får du då in ett virus i bubblan finns ingen motståndskraft hos någon i gruppen. Då blir det en större spridning, sade Rickard Noberius till TT i mars tidigare i år, då sjukdom även då ledde till bortfall i tävlingar för många av skidstjärnorna.

Frida Karlsson hittills symtomfri – satt i karantän

Inför helgen står det i alla fall klart att varken Jonna Sundling, Linn Svahn och William Poromaa kommer att kunna tävla på hemmaplan. Frida Karlsson är som det ser ut nu planerad att starta under lördagens distanslopp, då hon är symtomfri.

– Hon har isolerats och vi följer fortsatt utvecklingen av eventuella infektionssymtom och om det visar sig att det blir negativa test under veckan, innan vi tar ett slutgiltigt beslut gällande tävlingsstart, säger Rickard Noberius i samma intervju med Sportbladet.

FOTO: Robin Bäckman, Patrik Österberg /TT

Charlotte Kalla var utan konsertbiljett: ”Då drog jag ”Kalla-kortet”Brand logo
Charlotte Kalla var utan konsertbiljett: ”Då drog jag ”Kalla-kortet”
Annons