LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Smash into pieces-profilerna har fått barn – tvingad till operation: ”Lever han?”

09 jul, 2024 
Elvira Reer
Smash into pieces
Smash into Pieces-sångaren Chris Adam har fått en son tillsammans med flickvännen Lisa Stålstierna.
Men förlossningen var allt annat än enkel:
– Lisas första fråga när han kom ut var ”lever han?”, säger sångaren till Aftonbladet.
Annons
Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss om bebislyckan och namnvaletBrand logo
Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss om bebislyckan och namnvalet

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tidigare i år ställde Smash into pieces upp för andra året i rad i SVT:s populära program Melodifestivalen.

I samband med Mello fick vi reda på nyheten att sångaren i bandet, Chris Adam Hedman Sörbye, 35, och flickvännen och Smash into pieces manager Lisa Stålstierna, 27, väntade sitt sitt första barn tillsammans.

”It's a boy”, skrev paret glatt på Instagram.

Smash into Pieces Adam
Paret delade med sig av nyheterna på InstagramFoto: Privat

Smash into Pieces-sångaren Chris Adam har fått en son – hemska timmarna

Nu är äntligen bebisen här, sonen Leonidas!

Förlossningen var däremot inte särskilt lätt för paret. För Aftonbladet berättar de om de svåra 40 timmarna de var tvungna att tillbringa på förlossningen.

Paret åkte in till Universitetssjukhuset Örebro efter att Lisa hade hade känningar om att det var dags. Efter några väldigt tuffa och omtumlade timmar slutade det till sist med att doktorn fick dra ut Leonidas med en sugklocka. När han sedan kom ut hade han problem med andningen.

Annons

– Lisas första fråga när han kom ut var ”lever han?” Han lät ingenting och rörde sig ingenting. Det var fruktansvärt, säger Chris Adam i intervjun.

Lisa tvingad till akut operation

Lisa hade dessutom förlorat mycket blod under den svåra förlossningen och sövdes därför ner och skickades omedelbart på operation. Chris Adam och Leonidas skickades till ett annat rum fullt av läkare.

– De försökte få igång hans andning för han andades inte själv. Det tog en halvtimme innan den kom igång ordentligt, förklarar han.

Leonidas förlossning var mycket påfrestande. Han drabbades av syrebrist, hade höga nivåer av mjölksyra i kroppen, och fick en punktering i lungsäcken. Dessutom hade han också svalt fostervatten blandat med sin egen avföring, vilket kan leda till infektioner.

– De försökte liksom få igång hans andning med en liten andningsmaskin och det ser ganska konstigt ut med en nyfödd. Det ser väldigt onaturligt ut när de får en massa slangar och trådar på sig. Jag var rätt chockad och skärrad där, säger Chris Adam vidare.

Idag mår både Lisa och Leonidas bra under omständigheterna, men Lisa är fortfarande sängliggande efter den svåra förlossningen.

Hänt har sökt Chris Adam och Lisa.

FOTO: Johan Nilsson/TT/Privat

Annons