LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Skulle skrapa triss i Nyhetsmorgon – vägrade

26 sep, 2018 
AvOla Brising
Han fick möjlighet att vinna stort i direktsändning i TV4. Ändå vägrade mannen skrapa lotten i Nyhetsmorgons studio.
Annons

I gårdagens Nyhetsmorgon i TV4 fick vi se Håkan Claus från skånska Genarp komma och skrapa en trisslott i studion hos Jesper Börjesson, 47, och Soraya Lavasani, 36.

Alla som fått äran att skrapa hem en summa på minst 100 000 kronor i Nyhetsmorgon är exalterade, men för Håkan blev det lite annorlunda, för faktum var att det inte var sin egen lott han skrapade utan sonens.

Håkan förklarade skämtsamt framför kameran varför inte hans son var där i egen hög person:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Han ville inte. Han har vägrat från första början, sa han.

Den skojfriska stämningen hölls uppe då Jesper med ett leende svarade triss-gästen:

– Det blir duktig ränta för din del helt enkelt, får vi säga.

– Ja. Det får vi hoppas, svarade Håkan glatt.

Därefter var det dags att skrapa. Det hade gått över två månader sedan sonen köpte lotten, men nu gick det plötsligt desto snabbare. Efter cirka 30 sekunders olidlig spänning visade det sig att Håkan lyckades skrapa fram hela 500 000 kronor åt sin son. Om han själv fick lite av pengarna eller inte inte låter vi dock vara osagt.

Annons

Trisskrapet i TV4:s Nyhetsmorgon är ett populärt inslag. Man får besöka studion som om man skrapar fram tre stycken tv-rutor på sin trisslott. Då är man garanterad en vinst på minst 50 000 kronor, och som mest kan man vinna upp till fem miljoner kronor!

Men man måste inte skrapa själv, utan kan skicka någon annan, som i Håkan Claus fall. Däremot har det hänt att familjemedlemmar stridit om vem som är den rättmätiga ägaren av lotten efter tv-vinsten. Vem minns inte 2011 när en mamma lät sin dotter skrapa triss i Nyhetsmorgon, där dottern senare hävdade att pengarna var hennes och de hamnade i en bitter familjefejd..?

Se när Håkan skrapar fram en halv miljon till sin son i Nyhetsmorgon:

FOTO: TV4

Annons