LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Skansen-Jonas Wahlströms svåra problem med hälsan efter ingreppet

20 sep, 2021 
AvMikael Einarsson
Skansen-Jonas Wahlström
Jonas Wahlström har dragits med hjärtproblem i flera år.
I ett inlägg på sin Facebook-sida berättar Skansen-profilen att han tvingats genomgå ytterligare en elkonvertering.
– Jag förväntade mig att se änglar, säger han.
Annons
6 svenska kändisar som älskar sina hundarBrand logo
6 svenska kändisar som älskar sina hundar

Förra veckan publicerade Skansen-profilen, Jonas Wahlström, 69, ett inlägg på Facebook, där han berättade att han för femte gång tvingats genomgå en elkonvertering för att få bukt med sin höga puls.

– Tänk er att ni har 150 i puls. Man kan knappt resa sig och det dundrar i bröstet och värker så fort du anstränger dig det minsta. Sätter du dig ner så försvinner värken, men det dundrar ändå. Man känner verkligen att det är något som slår och det känns som man ska gå sönder. Och så gör man det här och vips så är pulsen nere i 60, säger Jonas Wahlström i en intervju med Aftonbladet.

Jonas Wahlström om hälsan

Vidare berättar Skansen-profilen att ingreppet varade cirka en kvart.

– Man sövs alltså ner och sedan placerar de två plattor på vardera sidor om bröstet som man gör på folk med hjärtstillestånd. Med hjälp av ström stänger de sedan av hjärtat. Då är man i princip död, säger han till tidningen och fortsätter:

Annons

– Sedan drar de igång strömmen igen och fixerar pulsen till 60. Jag förväntade mig att se änglar under tiden, men det gjorde jag inte.

Skansen-Jonas om bakslaget

Problemen började för flera år sedan under en resa till Singapore. När Jonas Wahlström kom hem igen från resan kördes han direkt till SÖS av sin fru.

Där konstaterade man att han skulle göra en hjärtundersökning. En elkonvertering följdes utav ytterligare två innan man kom fram till att måste göra en ablation.

Men problemen kom ändå tillbaka och Jonas fick göra ytterligare en ablation, och ytterligare en konvertering på grund av trassel.

– Sedan trodde de att allt skulle bli bra, men så kom de tillbaka nu igen, säger Jonas Wahlström, och avslutar med att berätta hur familjen har hanterat hans hälsoproblem:

– I början var de oroliga eftersom vi inte visste vad det skulle innebära. Men numera är de coola. Det här börjar ju bli rutin.

Vi hoppas att du mår bättre snart, Jonas!

FOTO: Karin Törnblom/Janerik Henriksson/TT

Annons