Skansen-Jonas Wahlström akut till sjukhus – andra gången på kort tid

JONAS WAHLSTRÖ
Breaking

Skansen-Jonas har tvingats uppsöka sjukhus för andra gången inom loppet av bara några veckor. Nu berättar han om den akuta operationen som behövde göras.
0:50

Efter reklamen: Skansen-besökare i chock när björn sågs äta häst – känsliga tittare varnas

(0:50)

Det var i början av april som vi nåddes av nyheten att Jonas "Skansen-Jonas" Wahlström, 69, drabbats av blodförgiftning. Detta ledde till att han tvingades ligga isolerad på sjukhus i 17 dagar.

– Jag hade en mycket kraftig blodförgiftning och de sa att det var en väldig tur att jag kom in i tid annars hade det definitivt gått illa, sa han då till Aftonbladet.

Han fick då antibiotika intravenöst fem gånger per dag och natt. Det hela började med hög feber och till slut hade han inget annat val än att åka in akut.

– Jag fick plötsligt hög feber, upp emot 40 grader. Jag fick antibiotika som var verkningslös. Sedan fick jag en medicin som hjälpte, men då fick jag så kraftig hjärtklappning och sedan kom febern tillbaka. Till slut åkte jag in till akuten på Södersjukhuset och där blev jag inlagd direkt, sa han då till Aftonbladet.

Skansen-Jonas inlagd på sjukhus – igen

Och nu var olyckan framme igen! Bara några veckor efter insjuknandet som ledde till 17 dagar i isolering.

I ett inlägg på Facebook kunde Skansen-Jonas meddela att han återigen var tillbaka på sjukhuset. Något som ledde till en akut operation.

”Streptokockerna förstörde en hjärtklaff och en bit av aortan behövdes ta bort”, skrev han.

JONAS WAHLSTRÖM
Lars Lindqvist/DN/TT

Tvingades till akut operation

När Jonas åkte in för några veckor sedan tog läkarna inte någon blododling och det blev nu boven i dramat. Läkarna var snabbt överens om att det skulle bli operation som gällde för Jonas och det kunde inte vänta. Operationen skulle ske inom en vecka.

– Jag fick det här på grund av att de inte tog blododling när jag sökte hjälp på Sophiahemmet och det har delvis förstört en hjärtklaff. Jag gick med 40 graders feber i fem-sex dagar innan jag åkte in till akuten på Södersjukhuset och där begrep de vad det handlade om. De tog en blododling och såg att jag hade en blodförgiftning, säger han till Aftonbladet.

I och med operationen tog de även bort en bit av aortan och satte in något som Jonas inte vet vad det är. Över lag verkar operationen ha gått bra och läkarna är nöjda.

Krya på dig Jonas!

Kristin Kaspersens starka ord om världens barn: ”Behöver”

Se klippet här!

FOTO: TT

SENASTE NYTT!